ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Innovar per oferir les millors especialitats làcties

Casos d'empresa   El Pastoret de la Segarra

Qui diu que la innovació no té lloc en l'alimentació? Els productes làctics de gran qualitat li han valgut al Pastoret de la Segarra el distintiu d'Empresa Artesanal Alimentària de la Generalitat, a més de ser una de les companyies més sòlides dins dels productes gurmet del nostre país.

No conformes amb aquesta situació, aposten per continuar millorant la qualitat dels productes, i seguir sorprenent els consumidors.

07/11/2011
Imatge

Com moltes de les grans idees, el Pastoret de la Segarra es va crear gairebé per casualitat. “Som una família d’activitat agrícola i ramadera. Vam incorporar un ramat de cabres, i com que la seva llet no era fàcil de vendre vam començar a fer mató”, explica Xavier Pont, director general de l’empresa. La bona acollida entre els restaurants de la zona els va animar a comercialitzar-ho i crear una petita formatgeria.

Per tirar endavant calia ampliar la gamma de productes, i això és el que no han deixat de fer des d’aquella primera producció de mató cap al 1992. “Cal plantejar-se el que fan els competidors com un repte més”, assegura Pont, tot i que també destaca que “arriba un punt que no en tens prou fent el que fan ells, i pensem que hem de fer un pas més. Fer el que no fan ells i tenir més valor”. A l’empresa de Sant Guim de Freixenet tenen clar que per créixer s’han de mantenir fidels a la seva filosofia, que no és altra que voler ser una referència de qualitat.

Perfil digital