ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La necessitat d'un gestor de projectes europeus

Casos d'empresa   Mcrit

Mcrit la va fundar un equip d'enginyers de la UPC a principis dels anys 90 per treballar en l'avaluació de grans infraestructures. A poc a poc, va evolucionar fins a desenvolupar eines informàtiques avançades per poder fer estudis de previsió d'impacte d'aquestes i, a partir d'aquí, estudis d'anàlisis territorials, desenvolupament econòmic o ambiental.

Idees Força

Des del començament hem participat en projectes europeus d'R+D perquè necessitàvem tenir un marc idoni per desenvolupar les nostres eines. Actualment, Mcrit compta amb un complet equip multidisciplinari format per economistes, ambientòlegs, geògrafs, informàtics, etc.

La participació d'Mcrit en el quart i cinquè programa de recerca ens va servir per desenvolupar software avançat de suport a la planificació, que després hem aplicat en estudis concrets per institucions com el Port de Barcelona, TMB o el Departament de Política Territorial de la Generalitat entre d'altres. No només per fer-lo servir nosaltres, sinó que l'hem instal·lat en els seus sistemes informàtics perquè siguin el seus propis tècnics els que el facin servir.

Una cosa que hem après treballant en aquest programes de recerca europeus és la gran complexitat de gestió que tenen, per dues raons evidents:

  1. Sent programes de recerca a mig i curt termini, es van definint al llarg de la feina.
  2. Hi participen una gran varietat d'actors, des d'universitats a empreses privades i de molts països diferents, per tant es fa imprescindible la figura de un gestor de projectes europeus.

Serveis relacionats

Horizon Europe

T’ajudem a accedir als fons europeus de recerca i innovació