ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La recerca del benestar animal

Casos d'empresa   SNIBA

Treballar per aconseguir el benestar animal no està renyit amb la productivitat, sinó tot el contrari.

Amb aquesta premissa ha treballat el Servei de Nutrició i Benestar Animal (SNIBA) de la UAB en col·laboració amb la farmacèutica Boehringer Ingelheim.

Les investigacions del centre, que forma part de TECNIO, permeten aprofitar un fàrmac ja existent per pal·liar els dolors del part de verres i vaques i millorar la seva producció.

TECNIO és la marca creada per ACCIÓ que aglutina els principals agents experts en investigació aplicada i transferència tecnològica de Catalunya.

16/07/2012
Imatge

Aquesta col·laboració ve de lluny. Abans de la creació de l’SNIBA l’any 2008, un dels seus actuals membres especialitzat en benestar animal, el professor Xavier Manteca, ja col·laborava amb la farmacèutica.

Tal com explica la Dra. Lorena Castillejos, investigadora i directora tècnica del centre, “comencen a tractar temes sobre possibilitats dins del benestar animal i com afecten les normatives europees, cada cop més estrictes”. Un dels objectius principals era aconseguir que el consumidor relacionés el benestar animal amb la producció, per tal que aquesta sigui més eficient.