ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La samarreta intel·ligent que mesura els nivells d'estrès

Casos d'empresa   StayActive

L'estrès està considerat un dels principals problemes de salut de la Unió Europea, on afecta al 30% dels treballadors. Ara, una samarreta intel·ligent desenvolupada amb la participació d'Eurecat permetrà mesurar fins a quin nivell l'estrès ens afecta en el nostre dia a dia a la feina.

21/02/2017
Imatge

Es tracta d’una samarreta ergonòmica que, amb el suport d’un guant i de sensors tèxtils, serà capaç de controlar la respiració, el ritme cardíac i les reaccions a la pell. Virgínia García, directora de la Unitat de Teixits Funcionals d’Eurecat, explica que “l’objectiu és que el wearable pugui monitoritzar els treballadors, detectar indicis d’estrès i donar pautes de conducta i instruccions per evitar-ho”.

De fet, un cop avaluats els diferents paràmetres i en cas que sigui necessari, la samarreta dóna diferents recomanacions per rebaixar la sensació d’estrès, com ara fer una pausa, moure’s durant un minuts, beure aigua o prendre una mica d’aire.

La peça tèxtil serà capaç de realitzar un electrocardiograma complet, fer una pletismografia del ritme respiratori i mesurar la conductivitat i la temperatura de la pell mitjançant un sistema de sensors tèxtils i impresos.

La samarreta antiestrès forma part del projecte europeu Stay Active, liderat per l’empresa TEAMNET i que compta amb la participació de sis socis de quatre països diferents, un d’ells RGB Medical, que ha apostat per la tecnologia d’Eurecat.

StayActive té un pressupost de 2,6 milions d’euros i ja es troba en la fase final. Virgínia García explica que “el prototipatge en la seva totalitat està acabat i ara hem passat a la validació funcional i d’usabilitat amb usuaris reals”.

El finançament del projecte se centra en la línia europea dedicada a l’Ambient Assisted Living (AAL), que persegueix, segons García, “millorar les condicions de vida en entorns assistits, en aquest cas orientat a oferir un recolzament pràctic per millorar la complexa relació entre la salut i el treball”.

Eurecat, el Centre Tecnològic de Catalunya

El centre tecnològic Eurecat compta amb més de 600 professionals en innovació i genera un volum d’ingressos de 43 milions d’euros anuals. Dóna servei a més de 1.000 empreses i participa a 160 projectes consorciats d’R+D+i nacionals i internacionals.

Segell TECNIO, tecnologia per a l’empresa

El centre tecnològic Eurecat està acreditat amb el segell TECNIO d’ACCIÓ. Aquest segell avala els agents més qualificats a l’hora de desenvolupar o facilitar tecnologia a les empreses. Descobreix com TECNIO connecta la tecnologia al mercat!

Idees Força

Eurecat participa en un projecte europeu que està desenvolupant una samarreta intel·ligent per mesurar els nivells d’estrès dels treballadors.

La samarreta es connecta amb un guant i el conjunt és capaç de controlar la respiració, el ritme cardíac i les reaccions a la pell a través de sensors tèxtils.

El projecte, anomenat Stay Active, compta amb un pressupost de 2,6 milions d’euros i la participació de les empreses TEAMNET i RGB Medical.

El prototipatge està acabat i actualment la iniciativa es troba en validació funcional i d’usabilitat amb usuaris reals.

Serveis relacionats

Pàgines relacionades