ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Open Innovation Challenge, creant oportunitats entre empreses i startups

Casos d'empresa   Mediapro, Filmin, Sony i Visaltium

Empreses com Mediapro, Sony o Filmin o la startup Visaltium han participat a l’Open Innovation Challenge organitzat per ACCIÓ en el marc del congrés audiovisual ISE. Una oportunitat per trobar nous socis tecnològics.

20/06/2022

Coincidint amb el congrés Integrated Systems Europe (ISE) a Barcelona, ACCIÓ, amb el suport de l’Enterprise Europe Network, ha organitzat un Open Innovation Challenge, amb 6 empreses locals i internacionals que busquen noves solucions tecnològiques per millorar productes, serveis o processos. Les empreses participants, i que han tingut més de 125 reunions, són Mediapro, Filmin, Sony, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Vidneo, Arthur Holm i Celnext.

L’objectiu dels Open Innovation Challenges és unir proveïdors de tecnologies amb empreses que busquen solucions innovadores. Es tracta d’esdeveniments B2B on les empreses que cerquen noves tecnologies es reuneixen breument amb altres empreses o startups en reunions pre-agendades.

"Hem d’estar en contacte amb el mercat. Constantment parlem amb el sector, la indústria i les startups per escoltar què està passant i connectar amb el talent que treballa fora de la nostra empresa", explica Carlos Solana de Mediapro.

Una de les tasques clau d’ACCIÓ és la de fer promoció dels reptes i d'ajudar a les empreses a escollir les solucions més adequades per elles abans de començar a planificar les reunions. "Un esdeveniment com aquest ens ajuda a trobar socis que d’una altra manera seria difícil de contactar-hi. ACCIÓ fa una gran feina facilitant aquestes connexions", apunta Eduard Terrades de Filmin.

En aquest vídeo, a més, també es pot escoltar el testimoni d’un dels proveïdors participants, en aquest cas la startup Visaltium: "Per una empresa petita a vegades és difícil arribar a empreses grans. En aquests esdeveniments podem contactar-hi, començar-hi a col·laborar i compartir idees", reconeix el seu CEO, Gerard Tarragó.

Més enllà dels Open Innovation Challenges, ACCIÓ treballa amb la plataforma Catalonia Open Challenges per promocionar oportunitats de negoci internacionals sobre innovació oberta, compra pública o cerca de socis per a projectes d’R+D.

Serveis relacionats

Catalonia Open Challenges

Aquest enllaç porta a un altre lloc web: Horizon Europe

Accedeix a noves oportunitats d'innovació i comerç internacional

Integrated Systems Europe (ISE)

La fira de referència del sector audiovisual

Pàgines relacionades