ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Track&Go, el dispositiu que evitarà que tornis a perdre la maleta

Casos d'empresa   Accent Systems

Trobar l'equipatge perdut és sempre un maldecap per a qualsevol viatger. Per posar-hi remei, Samsonite i l'empresa catalana Accent Systems han desenvolupat Track&Go, un dispositiu basat en la tecnologia IoT que s'adhereix a la teva maleta per controlar-la en tot moment.

L'ha desenvolupat Samsonite juntament amb l'empresa catalana Accent Systems, dedicada a la connexió de dispositius via Internet de les Coses (IoT, en les seves sigles en anglès) , i especialitzada, a més, en connectar objectes d'ús quotidià com clauers, portes o maletes de viatge. L'IoT entra imparable en el nostre dia a dia per fer-nos la vida més fàcil.

Imatge

El Mobile World Congress, un trampolí

Accent Systems ha comptat amb la col·laboració de la multinacional xinesa Huawei per crear Track&Go. De fet, l'empresa catalana ha estat una de les primeres del món a aplicar la tecnologia de Huawei en l'àmbit NB-IoT (Narrow Band IoT, la connexió 3G pensada per a petits dispositius). Ho ha aconseguit després de contactar-la durant el Mobile World Congress, tant a l'edició de Barcelona com a Xangai.

Jordi Casamada, CEO i fundador d'Accent Systems, explica que "la participació als dos congressos va significar un abans i un després per a la nostra empresa". "Vam entrar en el petit cercle d'empreses que van testejar la nova tecnologia de Huawei, en el nostre cas aplicada a les maletes", explica. El nou dispositiu s'aplica de moment a productes de la marca Samsonite i, a més, ha guanyat el premi al millor dispositiu connectat en l'última edició del Mobile World Congress de Barcelona.

Ara, l'ús de Track&Go avançarà juntament amb el desplegament de les estacions que donen cobertura a la senyal NB-IoT. A l'Estat espanyol, se n'encarrega Vodafone i està previst que enguany cobreixin el 85% del territori. Accent Systems continua la col·laboració amb Huawei per a nous projectes, i a finals de juny tornarà al Mobile World Congress de Xangai: "Tindrem l'oportunitat d'exposar nous casos d'ús de l'IoT des de l'estand de Huawei", destaca Casamada.

La innovació en la Internet de les Coses

Casamada creu que la revolució de l'IoT tindrà un impacte directe en la nostra activitat diària: "Al 2020 hi haurà bilions de dispositius connectats, fins i tot cadires o matalassos que controlaran la nostra postura, afavorits per una baixada dels costos". De manera indirecta, a més, "el big data recollirà patrons del nostre comportament que proporcionaran informació molt valuosa per dur a terme les nostres activitats diàries".

Accent Systems innova de manera contínua: "La innovació es porta a les venes. Nosaltres fem workshops interns amb les diferents àrees de l'empresa per mirar de trobar solucions als problemes proposats". De vegades, afegeix, "també fem el camí invers: creem solucions que en el futur es convertiran en necessitats". La bona marxa de la companyia, amb seu a Castellar del Vallès, es palpa en el fet que ha crescut de 5 a 30 treballadors en només tres anys i ja dedica el 70% del volum de negoci a l'exportació.

Idees Força

L’empresa fabricant de maletes Samsonite i la catalana Accent Systems han desenvolupat Track&Go, un dispositiu que s’adhereix a les maletes dels viatgers per conèixer la seva ubicació en tot moment.

El dispositiu fa ús de la tecnologia IoT (Internet de les Coses). Accent Systems s’especialitza en la connexió d’objectes quotidians mitjançant aquesta tecnologia, cada cop més present en el nostre dia a dia.

Accent Systems ha participat a les últimes edicions del Mobile World Congress, on va entrar en contacte amb la multinacional xinesa Huawei i va aprofitar el seu know-how per al desenvolupament de Track&Go.

Track&Go ha guanyat el premi al millor dispositiu connectat en el Mobile World Congress 2017 de Barcelona.