ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Delta Aqua Redes, com ser proveïdor industrial al Marroc?

Casos d'empresa   Delta Aqua Redes (Morenot)

Jordi Comas, cap de vendes de Delta Aqua Redes, com ser proveïdor industrial al Marroc?

El cap de vendes de l'empresa aqüícola Delta Aqua Redes, Jordi Comas, explica com el Marroc s'ha convertit en un mercat amb bones perspectives de negoci a partir del servei d'ACCIÓ Supplier Search Service. Tot plegat, en el marc de la presentació del Catalonia Industry Suppliers.

Delta Aqua Redes, amb seu a les Terres de l’Ebre, treballa en la fabricació de xarxes, gàbies i material per a l'aqüicultura i forma part de l'empresa noruega Morenot, líder mundial d'aquesta indústria. El seu cap de vendes, Jordi Comas, explica com l’empresa ha tingut accés a un nou mercat, el Marroc, a través de contactes sorgits del servei d’ACCIÓ Supplier Search Service. Un servei que connecta necessitats d’empreses internacionals amb proveïdors catalans i que ara es veurà ampliat a través del nou directori d’empreses catalanes, el Catalonia Industry Suppliers.

En el marc de la presentació del nou cercador, Comas va explicar l’experiència de l’empresa al Marroc i com, en dos anys, s’hi ha obert camí. Tot plegat, a partir dels contactes sorgits d'una missió inversa d'empreses marroquines a Catalunya organitzada per ACCIÓ.

Quin va ser el primer pas per obrir mercat al Marroc?

Des del punt de vista de la indústria aqüícola, el Marroc sempre ha estat un país prometedor, amb iniciatives en marxa, però sense arrencar. Fa un parell d'anys que el país s’ho ha agafat més seriosament i l’Agència Nacional pel Desenvolupament de l’Aqüicultura (ANDA) es va començar a moure. Va ser llavors quan a través d’ACCIÓ i de la seva Oficina Exterior al país van organitzar una missió inversa del sector a Catalunya i aquesta organització va visitar  la nostra empresa. Posteriorment ens van convidar a la fira Halieutis, al Marroc, dedicada a l'Aqüicultura. Arrel d’això vam començar a fer contactes interessants.

Alguns dels contactes ha avançat?

Aquest any hem començat a vendre al Marroc en dos contactes que vam fer a la fira. Hi ha un parell de projectes més que sembla que s’executaran aquest 2020 i on hi estem molt ben posicionats. En un dels projectes que han tirat endavant hem venut xarxes aqüícoles en una de les empreses més potents que hi ha al país i on al darrera hi ha el rei de Marroc. Es tracta d'una empresa especialitzada en explotacions ramaderes i agrícoles i que disposa de petites explotacions aqüícoles al sud del país. Enguany participarem en un nou projecte que tenen previst arrancar al Mediterrani.

Marroc s’ha convertit en un mercat d'interès per a vosaltres?

Per les seves condicions ja era un mercat objectiu. Es tracta d'un país molt prometedor si finalment aquesta indústria s'acabava desenvolupant com sembla. Ara mateix hi ha voluntat per part del govern i del teixit empresarial marroquí.

Treballeu en altres països, a més del Marroc?

Treballem a la majoria de països de l'entorn del Mediterrani: Espanya, Portugal, Itàlia, Croàcia, Grècia, Tunísia o Algèria, entre d'altres. Ara mateix la major part de les nostres vendes són dins del mateix grup Morenot. Fins al 2018 eren d'entre el 85 i el 90%. La nostra idea és expandir-nos i que les vendes directes de Delta Aqua Redes als països de l'arc Mediterrani siguin del 50%, ara ja estem al 30%.

Quina valoració feu de l’experiència i del paper d'ACCIÓ?

Molt positiva. L'acollida que vam tenir va ser molt bona. A més, la missió inversa va orientar a ANDA. Posteriorment, la rebuda que vam tenir d’aquesta organització va ser excel·lent i, de fet, hi hem tingut una nova reunió recentment, a Rabat. Hem tingut molt interès i molta demanda. En aquests països, no només a Marroc, on l’aqüicultura arrenca necessiten i et demanen de tot. Tenen les ganes de tirar endavant però els hi falta l'experiència, l'equipament i el coneixement. Estan molt oberts a aprendre.

Com valores la creació d'un directori com el Catalonia Industry Suppliers?

Anar tots junts en un sol directori és una iniciativa molt bona. És molt bo perquè en projectes a països com el Marroc es necessiten moltes coses que nosaltres no podem oferir. Amb un cercador com aquest, i on hi ha proveïdors d'altres empreses industrials catalanes, podem traspassar feines molt fàcilment. Això ja ho hem fet a Algèria, amb empreses que necessiten altres productes que nosaltres no tenim, per oferir-los-hi a altres empreses del Clúster Aqüícola.

Contingut relacionat

Catalonia Industry Suppliers

Forma part del directori d’empreses catalanes més internacionals i connecta amb nous clients d’arreu del món