ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Valoració i llicència de patents de nous productes farmacèutics

Eines de competitivitat

L'objectiu d'aquesta guia és donar una visió general sobre les tècniques de valoració de patents més importants i sobre la negociació i estructuració d'acords de llicència. S'aplica especialment al sector farmacèutic a causa dels llargs períodes de desenvolupament.

Valoració i llicència de patents de nous productes farmacèutics

Valoració i llicència de patents de nous productes farmacèutics

Destaca la importància de les llicències de patents, especialment en el sector farmacèutic. També dóna diverses dades significatives sobre acords de llicència de patents i explica algunes de les causes de l'increment d'acords de llicència.

Defineix els conceptes bàsics sobre protecció de drets de propietat industrial i intel·lectual com sol·licitud, concessió, etc. Explica quan dura una patent, què cal fer per protegir-ne una, quan i per què s’ha de patentar, qui és l’inventor i qui és el titular de la patent, etc.

Descriu el procés de desenvolupament de nous productes farmacèutics, des de les diferents etapes per les que passa fins el cost que té el seu desenvolupament i els diferents models de negoci a la indústria farmacèutica.

Explica els diferents mètodes de valoració econòmica de patents: els que es basen en el cost, els que ho fan en el mercat i els que es basen en els ingressos. Recomana aplicar tants mètodes com sigui possible, tenint en compte la rellevància de cada un d'aquests mètodes, per tal de fer aquesta anàlisi amb una perspectiva prou àmplia.

Indica com realitzar el procés de negociació i estructuració de l’acord de llicència de patent: buscar llicenciataris, fer un estudi de mercat, fixar un calendari de negociació, realitzar una auditoria científica i redactar el contracte.

Pàgines relacionades