ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

'Digital health' a Catalunya

Informes tecnològics

La indústria de les digital health és un sector molt dinàmic i jove, impulsat per l’auge de les TIC, i que a Catalunya ja ocupa a 267 empreses -la majoria startups- i que generen més de 3.000 llocs de treball.

'Digital Health' a Catalunya

L’àmbit de la salut digital (o digital health) és el conjunt d’eines i serveis que utilitzen les TIC per a millorar la prevenció, el diagnòstic, el tractament, la monitorització, la gestió de malalties o els hàbits de vida.

Es tracta d’un mercat que creixerà a un ritme d’un 16,5% anual durant els propers anys impulsat per factors com l’impacte de la COVID-19; la conscienciació en augment pel benestar físic i mental de les persones; la demanda de solucions en remot; la ràpida expansió de les TIC o l’increment del nombre de telèfons intel·ligents.

Davant d’aquest panorama creixent, l’àmbit de les digital health a Catalunya s’ha convertit en una indústria emergent i molt dinàmica. De fet, tal i com indica l’informe tecnològic Digital health a Catalunya, 267 empreses configuren aquest sector d’activitat on hi destaquen 202 startups tecnològiques. Es tracta d’un sector molt jove en que el 72% de les companyies tenen menys de 10 anys.

Totes aquestes empreses generen més de 3.000 llocs de treball, facturen 438 milions d’euros i ho fan en àrees de treball com les consultores tecnològiques (un 20,6%); les eines clíniques (19,9%); les teràpies digitals (12,7%) i el suport en la decisió mèdica (9,7%).

 La inversió en startups digital health, a l’alça

Tenint en compte que és un sector jove i format majoritàriament per startups, la inversió en empreses emergents de l’àmbit de les digital health s’ha multiplicat per cinc en els darrers cinc anys (ha passat de 12 a 62 milions d’euros) mentre que el nombre de rondes s’ha duplicat. Durant els darrers mesos cal destacar inversions en empreses com Koa Health, TopDoctors, Mediktor, Durcal o Amelia, entre d’altres.

En aquest context cal destacar també que el nombre de fons de capital risc internacionals que han invertit a Catalunya durant els darrers anys s’ha multiplicat per sis i ja en són 30 els que han aterrat a casa nostra.

Digital Health a Catalunya

 

Oportunitats internacionals en salut digital

Més d’una quarta part de les empreses que treballen en salut digital a Catalunya són exportadores. Un conjunt d’empreses i startups que poden aprofitar les oportunitats de negoci internacional detectades per ACCIÓ en països com la Xina, Hong Kong, Hongria, Brasil, Tailàndia, el Regne Unit o Colòmbia entre d’altres.

 

Descarrega la versió completa de l’informe desenvolupat per ACCIÓ i amb la col·laboració de Biocat Digital health a Catalunya.