ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Anàlisi de les empreses exportadores regulars catalanes 2022

Informes d'anàlisi econòmica

Si hi ha un indicador que ens ofereix la bona salut de les exportacions a Catalunya és el nombre d’empreses que exporten de manera regular. Així, aquest informe posa de manifest l’increment que aquesta tipologia d’empreses ha experimentat a casa nostra el 2022, any que s'ha batut un nou rècord històric.

11/05/2023
Anàlisi de les empreses exportadores regulars catalanes 2022

Anàlisi de les empreses exportadores regulars catalanes 2022

Les empreses exportadores regulars catalanes augmenten un 2,2% el 2022 fins les 17.469 i assoleixen un nou rècord històric. D’aquesta manera, Catalunya segueix liderant el nombre d’empreses que venen regularment a l’exterior a l’Estat espanyol, amb un pes superior al 30%. Aquestes són algunes de les dades més destacades que ofereix l’Anàlisi de les empreses exportadores regulars catalanes 2022 (document .PDF), un treball que analitza les empreses que han exportat de manera consecutiva durant els últims quatre anys.

Tal i com indica l’informe, un dels factors que han permès aquest increment és el fort augment de les empreses exportadores que exporten més de 5 milions d’euros, amb un creixement del 10,7% interanual. Per la seva banda, també creix el nombre d’empreses que exporten entre 50.000 euros i 5 milions d’euros.

Amb aquests volums de vendes tan amplis, l’estudi indica que les 100 primeres empreses exportadores regulars concentren més del 40% del total de les exportacions catalanes i les 1.000 primeres gairebé tres quartes parts.

Anàlisi geogràfica

Si analitzem l’increment d’empreses exportadores regulars per regions o països de destí, l’informe apunta que Europa i Amèrica són els continents on més han crescut. Per contra, baixa el nombre d’empreses regulars a l’Àsia i a l’Àfrica.

Si ho revisem per països i tenint en compte el fort augment del continent europeu, veiem que Itàlia, França, Portugal i Polònia és on han crescut més.

Empreses exportadores regulars catalanes 2022

Anàlisi sectorial

Finalment, l’anàlisi també destaca que creix el nombre d’empreses exportadores regulars en la majoria de sectors, en especial l’alimentació, la metal·lúrgia, la maquinària i la química. Per contra, baixen les de material elèctric, vehicles, mobles, fusta i suro.

Consulta totes les dades a l'Anàlisi de les empreses exportadores regulars catalanes 2022 (document .PDF).

Serveis relacionats

Servei d'exportació i expansió internacional

Aprofita les Oficines Exteriors d’ACCIÓ per portar la teva empresa a tot el món