ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La inversió estrangera a l'àrea de Barcelona

Informes d'anàlisi econòmica

L'Agència Catalana d'Inversions i l'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Barcelona han elaborat la quarta edició de l'estudi "La Inversió Estrangera a l'Àrea de Barcelona" que analitza, en base a les opinions de les empreses estrangeres, els punts forts, les oportunitats de millora i les tendències de la inversió estrangera a Catalunya.

01/01/2006
La inversió estrangera a l'àrea de Barcelona

La inversió estrangera a l'àrea de Barcelona

Analitzen la perspectiva i les expectatives que tenen els empresaris estrangers sobre l’àrea de Barcelona. Indiquen quins són els temes que determinen la inversió i el grau de satisfacció dels empresaris estrangers (costos i despeses, recursos humans, infraestructures logístiques de mercaderies, immobiliàries i de telecomunicacions, etc.).

Estudia el dinamisme de Catalunya en la captació d’inversions estrangeres directes (IED) i el compara amb el de les ciutats que competeixen amb Barcelona en l’atracció de la inversió estrangera, tant a nivell estatal com internacional (París amb millors infraestructures, Milà per la disponibilitat de recursos humans qualificats o Londres per la seva competitiva aposta de valor).

Perfila les tendències de les IED a l’àrea de Barcelona en els propers anys. Considera que Barcelona por atreure més inversió estrangera directa de grans països inversors com els Estats Units, Alemanya, Suïssa o França, i que també té oportunitats en l’àmbit industrial i de serveis.

Els empresaris estrangers destaquen de Barcelona l’elevada qualitat de vida, la seva excel·lent situació geogràfica, els competitius costos de mà d’obra i de producció i la bona preparació tècnica dels recursos humans. En canvi, no estan tan satisfets pel que fa al coneixement d’idiomes estrangers, del cost de transport de les mercaderies i de les naus industrials ni de la comunicació aèria i ferroviària.