Informes sectorials
El carni és un dels sectors industrials amb més força a Catalunya: suma prop de 8.000 milions d'euros de facturació i representa el 35,4% del volum de negoci del sector agroalimentari.
Elaborat per ACCIÓ, l’estudi Oportunitats internacionals al sector carni situa el sector tant a Catalunya com al món i descriu quins són els mercats més interessants actualment per a les empreses catalanes.
- El 2015 la producció de carn a Catalunya va augmentar un 4% respecte l’any anterior, superant els 2 milions de tones de carn
- El sector carni dona ocupació a 30.679 persones, que representen el 45,7% de les persones ocupades en les indústries de productes alimentaris
- L’any 2016, el teixit empresarial carni català estava integrat per 621 empreses
- L’any 2016 el sector carni català va exportar 3.145M€, augmentant un 10,7% respecte l’any anterior i representant més del 50% de les exportacions espanyoles de carn
- INNOVAC és el clúster del sector carni a Catalunya, el qual destaca per la incentivació de la innovació al sector
- L’any 2015, la producció de carn a Catalunya va arribar a les 2,1 tones. La carn de porcí és la que més es produeix a Catalunya
- Les exportacions del sector carni han crescut un 116,39% durant el període 2007-2016. Al 2016 França, ha estat el principal país de destinació de les exportacions catalanes, seguit de la Xina i d’Itàlia