ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Coneixement + emoció + inquietud = Àlex Navarro

Idees d'experts   Àlex Navarro

Entrevista a Àlex Navarro, cofundador i conseller delegat d'Offerum i cofundador i CEO de Groupalia.

Expert en l'àmbit TIC (e-commerce, Internet, tecnologies mòbils), obertura de nous mercats i internacionalització. També és advisor en empreses on inverteix, business angel a startups i expert en processos d'inversió.

Àlex Navarro

Ja has tutoritzat unes quantes empreses que participen a l'Start-up Catalonia i totes elles han acabat ben satisfetes del teu acompanyament. Què aporta Àlex Navarro a aquestes start-ups?
Ho resumiria amb la frase següent: els aporto la part més emprenedora de mi mateix. Aquella part íntima de mi que va fer que el 2010, després de treballar 12 anys en una multinacional, m'empenyés a deixar enrere la zona de confort i em llencés a la primera aventura, Offerum, una empresa de comerç electrònic. El neguit que tenia el percebo en els equips que acompanyo i només em deixo captivar per les seves emocions, il·lusions i, també, pels seus neguits, que tot emprenedor que comença té. Bé, i de fet, aquest neguit es converteix en el teu company de viatge més fidel perquè mai desapareix (riu).

Què és el que més et captiva d’un projecte per tutoritzar-lo?
Segons el meu punt de vista, els factors vitals són dos: model de negoci i equip. En primer lloc, tant el model de negoci com el sector han de ser engrescadors. Ha de ser quelcom que m'il·lusioni i que vingui molt de gust fer. En segon lloc, és molt important la passió que és capaç de contagiar l'equip fundador.

Aquesta nit la teva mare et diu que vol emprendre un negoci... com reacciones?
Una barreja entre sorpresa i alegria! (Riu) Però ara que hi penso, en aquesta possibilitat, crec li podria anar molt bé perquè és una persona que té molt de sentit comú, sap prioritzar i també sap distingir allò que és important d'allò que és urgent. I, sobretot, té molta energia!

"El món dels emprenedors és molt dinàmic i, com els metges que han d'estar constantment al dia de l'evolució."

Què t’aporta personalment el món dels emprenedors?
Positivisme, que fa molta falta en aquesta societat! Aquest ecosistema tendeix a ser sempre molt positiu i, a més, m'aporta molta creativitat i idees noves. El món dels emprenedors és molt dinàmic i, com els metges que han d'estar constantment al dia de l'evolució de la medicina, aquí has d'estar molt pendent del que passa al món: noves tecnologies, noves tendències, nous instruments financers, etc.

Amb quin inversor o business angel coinvertiries en un projecte?
Amb Luis Martin Cabiedes. Un geni en la seva feina. En Luis combina un tracte personal excel·lent amb un coneixement del sector i un track d'èxits d'inversions únic al nostre país.

Em pots dir alguna empresa o persona que sigui un referent per tu?
Un exemple clar és Trovit. Empresa fundada a Barcelona, gestionada per bons amics i líder del sector dels agregadors d'anuncis que acaba de ser comprada per una empresa japonesa cotitzada al mercat de valors. L'equip de Trovit ha treballat molt dur durant aquests anys i ara recullen el fruit de la feina ben feta.

On t'agradaria ser d'aquí a 10 anys?
Doncs liderant la meva nova aventura empresarial. I compaginar-ho amb un portafolis sòlid d'inversions en petites start-ups de gran potencial.

Serveis relacionats

Barcelona & Catalonia Startup Hub

El portal de les startups més disruptives. Busques innovació? Vols formar-ne part? Descobreix-lo!