ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Emprenedors i inversors, cara a cara, durant l’ACCIÓ Startup Forum

Idees d'experts

Més enllà de diners, què vol un emprenedor del seu inversor? I al revés, què busca un inversor en una startup? Alguns dels participants del networking central l’ACCIÓ Startup Forum ens ho expliquen. No et perdis la seva experiència!

Més de 600 reunions entre startups i inversors en només dos dies. Aquesta és una de les xifres clau del networking Startups to Funding celebrat en el marc de les activitats de l’ACCIÓ Startup Forum. Una ocasió única per unir cara a cara, i durant 10 minuts, emprenedors i inversors amb l’objectiu crear noves aliances d'èxit.

Què ha de tenir un emprenedor? "Som aquí per conèixer a la següent generació d’emprenedors nascuts aquí", explicava Pepe Agell de Pear VC. Ell mateix o la inversora de Nara Capital Rita Almela buscaven empreses emergents amb equips que tinguessin coneixements tècnics destacats. "Les startups on invertirem tindran una base de tecnologies que sortiran de centres tecnològics, universitaris, científics o enginyers. Però amb tecnologia avançada", reconeixia Almela.

Àlex D'Espona, de la xarxa BANC, explicava que "una startup ha de tenir un bon equip i la persona al davant ha de tenir capacitat de venda, de comunicació i molta empenta per superar dificultats".

I una startup, a banda de diners, què busca d'un inversor? Arturo Vilavella, de Jolt, i Marc Boqué, de Bloock, ho tenen clar: coneixement. "Volem smart money: que tinguin coneixement del mercat i que hagin treballat amb empreses similars a la nostra", diu Bloqué. Isabel Garcia, de Bleta, hi afegeix el factor motivació. "Que la problemàtica li engresqui. Que quan estigui passejant pel carrer se li acudeixin coses i faci recomanacions", apunta.

Busques finançament? Descobreix el Recomanador de finançament alternatiu d’ACCIÓ: troba l’eina de finançament més adient a la teva empresa en només 5 clics!

Serveis relacionats

ACCIÓ Startup Forum

El punt de trobada anual per als millors projectes emprenedors

Barcelona & Catalonia Startup Hub

El portal de les startups més disruptives. Busques innovació? Vols formar-ne part? Descobreix-lo!