ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Els sectors industrials que aportin valor afegit tenen lloc a Alemanya

Idees d'experts   Martí Adroher, director de l'Oficina Exterior de Catalunya a Berlín i Stuttgart

El mercat alemany, així com l’austríac o el suís, presenten oportunitats en automoció, maquinària o química. En parla Martí Adroher, director de les Oficines Exteriors d’ACCIÓ a Berlín i Stuttgart.

Les oportunitats al mercat alemany passen pels sectors industrials. Des de l’automoció a la construcció de maquinària, passant pel químic i farmacèutic o els serveis tecnològics. En tots els casos, però, les empreses catalanes han de tenir clar que les possibilitats d’èxit passen per aportar un alt valor afegit.

El director de les Oficines Exteriors d’ACCIÓ a Alemanya, situades a Berlín i Stuttgart, aconsella plantejar-se la implantació en aquest país sempre que el volum de negoci ho justifiqui. Empreses catalanes com Almirall, Grifols o Ficosa han seguit aquest camí perquè a banda de tenir-hi un mercat important, també hi troben un ecosistema innovador positiu per al seu negoci.

Des de les Oficines Exteriors d’ACCIÓ a Alemanya s’ofereix tot el suport necessari per a les empreses catalanes interessades en el país germànic, Àustria, Suïssa o la República Txeca. Uns serveis personalitzats i a mida, duts a terme sobre el terreny, que inclouen tasques com la cerca de socis comercials i la de partners tecnològics per al desenvolupament de projectes d’innovació empresarial.