ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La renovació d’infraestructures, una oportunitat als Balcans

Idees d'experts   Jorge Salgado, director de l'Oficina Exterior de Catalunya a Zagreb

L’àmbit de la contractació pública és especialment rellevant al sud-est europeu, on la modernització de ferrocarrils i carreteres, així com l’adaptació als estàndards europeus de medi ambient; obren la porta a les empreses catalanes. Jorge Salgado, director de l’Oficina Exterior d’ACCIÓ a Zagreb, explica les característiques d’aquests mercats.

El sud-est europeu és una regió amb oportunitats en l'àmbit de la contractació pública en infraestructures, sobretot ferrocarrils i carreteres; així com en medi ambient amb depuradores i canalització. En parla Jorge Salgado, director de l’Oficina Exterior d’ACCIÓ a Zagreb.

Països com Croàcia, Eslovènia, Romania, Sèrbia o Bulgària poden ser un bon lloc d’aterratge per a les empreses catalanes capaces de satisfer les necessitats d’aquests països, també en equipament turístic o d’hostaleria.

La important dotació de fons de la Unió Europea en aquesta àrea són un dels principals reclams per abordar els processos de compra pública als Balcans i al sud-est europeu en general.