ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Fer negocis a Croàcia

Un mercat petit, però estratègic

Activitats i missions empresarials sobre Croàcia, l'Europa oriental i l'Àsia central

Consulta la informació d'activitats anteriors

Dimarts, 10 de gener 2023

Oportunitats de negoci a Bòsnia, a l'Europa oriental i a l'Àsia central

Energia i recursos

Croàcia

Energia i recursos


Croàcia aspira a convertir-se en un exportador net d'energia

Croàcia, que importa gairebé un 60 % de l'energia consumida, vol aprofitar tot el potencial que té per convertir-se en un dels exportadors nets d'energia de la regió.

Desplegar més opcions de Croàcia aspira a convertir-se en un exportador net d'energia

Croàcia té un gran potencial de generació d'energia mitjançant fonts renovables, la qual cosa podria fer canviar el signe de la balança energètica a mitjà termini. Segons l'Estratègia de Desenvolupament Energètic fins al 2030, el país disminuirà la dependència en combustibles fòssils i incrementarà la producció mitjançant fonts d'energia renovables (eòlica, solar, biocombustibles), fins a superar el 35 % del total del consum energètic el 2030, i el 65 % el 2050. Per això, el govern vol invertir més de 1.300 milions d'euros al sector, particularment en la modernització de la xarxa i en l'aportació de les fonts d'energia renovables (en més de 2.500 MW fins al 2030).

Amagar més opcions de Croàcia aspira a convertir-se en un exportador net d'energia
Indústria farmacèutica

Croàcia

Indústria farmacèutica


Oportunitats per al producte farmacèutic amb recepta i EFP

La demanda de productes farmacèutics a Croàcia continua amb la seva tendència ascendent, especialment en el segment EFP. Per la seva banda, Croàcia compta amb una potent indústria farmacèutica amb potencial de creixement a la regió.

Desplegar més opcions de Oportunitats per al producte farmacèutic amb recepta i EFP

El mercat farmacèutic croat està valorat en més de 1.500 milions d'euros. La majoria de les especialitats farmacèutiques han mostrat creixements en la seva demanda al llarg dels últims anys. En EFP, destaca el creixement dels productes per a la pell i per a problemes gastrointestinals. Per la seva banda, la indústria farmacèutica croata té un pes considerable en les exportacions del país cap a altres països de la regió i està oberta al desenvolupament de noves teràpies, nous processos de producció eficients, millora en l'eficiència energètica, etc.

Amagar més opcions de Oportunitats per al producte farmacèutic amb recepta i EFP
Turisme, cultura, oci, esports i restauració

Croàcia

Turisme, cultura, oci, esports i restauració


Col·lectivitats, equipament hoteler i restauració

El sector turístic a Croàcia representa el 18 % del PIB del país. Tanmateix, la seva infraestructura turística, relativament escassa i obsoleta, exigeix una inversió creixent.

Desplegar més opcions de Col·lectivitats, equipament hoteler i restauració

Segons l’esborrany per a l’Estratègia de Desenvolupament del Turisme Sostenible 2030 de Croàcia s’identifica una insuficient capacitat hotelera, amb un nivell de pernoctacions dues o tres vegades inferior a la mitjana europea, fet que indica la necessitat d’un augment significatiu de l’oferta hotelera durant els propers anys.

Amagar més opcions de Col·lectivitats, equipament hoteler i restauració
Automoció, moto i mobilitat lleugera

Croàcia

Automoció, moto i mobilitat lleugera


Important teixit empresarial del sector automoció a Croàcia

El desenvolupament de la indústria de l'automoció a Croàcia està lligat a una llarga tradició de sectors relacionats, com ara el processament de metalls, la producció de vidre i plàstic i l'enginyeria.

Desplegar més opcions de Important teixit empresarial del sector automoció a Croàcia

La indústria de l'automoció croata compta amb més de 100 empreses i 3.000 empleats. Els principals actors es dediquen a la fabricació de components d'interior i d'exterior de plàstic, cuirs per a seients, parts per a motors, frens, caixes de canvi i parabrises, així com altres elements de vidre. Oportunitats per a l'empresa catalana subministradora a la indústria automobilística, solucions de millora eficiència energètica i disseny.

Amagar més opcions de Important teixit empresarial del sector automoció a Croàcia

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Croàcia: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial