Idees d'experts Experts
Quines són les tendències de mercat i de producció de carn en l'àmbit europeu i mundial? Quins reptes estratègics han d'afrontar les empreses catalanes del sector? Experts i empresaris del clúster català carni porcí exposen les seves idees de futur.
Idees Força
Els consumidors volen productes naturals, saludables, fàcils de consumir i segurs.
Les empreses s’han d’adaptar i invertir en innovació en seguretat alimentària, traçabilitat, conservació i envasat, en una oferta segmentada (pre/probiòtics, amb o sense...) i en biotecnologia.
No hi haurà una concentració productiva com la de la distribució. No obstant, es preveu una lenta davallada del nombre d’indústries. Les empreses més petites derivaran cap a l’artesanat i les mitjanes, a marques de distribuïdors especialitzades.
Les empreses catalanes del clúster tenen tres reptes estretàgics principals: la internacionalització, la diferenciació i la sostenibilitat. Alhora que cal millorar la competitivitat en cost, cal evitar competir en aquest segment.
Cal col·laborar i aprofitar les sinergies del clúster per poder ser competitius globalment.