ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

L'alimentació funcional, innovació tecnològica al servei de la salut

Idees d'experts

Professors universitaris, experts en la matèria, ens expliquen els seus projectes respectius de desenvolupament de tecnologies orientades a donar solucions a les necessitats que plantegen les actuals tendències socials i demogràfiques sobre la vellesa, salut i seguretat alimentària.

Europa necessita solucions innovadores per als reptes que planteja la gestió de la salut i el benestar dels seus ciutadans. L’alimentació funcional, que pretén dotar els aliments perquè no només siguin nutritius, sinó que també compleixin funcions específiques per millorar la salut o prevenir malalties, és un dels camps més importants d’investigació alimentària.

Fenòmens creixents com l’obesitat o l’envelliment de la població, requereixen una resposta també des de l’àmbit de la innovació tecnològica aplicada a la salut. Resulta evident que la innovació basada en la tecnologia aporta enormes beneficis per a la salut pública i el benestar. Alhora, però, també contribueix que les indústries assoleixin noves competències que són motor de creixement econòmic i d’ocupació.

A través del projecte Innovation 4 Welfare s’estableix una col·laboració interregional que pretén potenciar aquesta innovació dins la Unió Europea. L’intercanvi de bones pràctiques és un dels elements d’aquest projecte col·laboratiu de desenvolupament tecnològic amb impacte social. En aquest cas, d’una banda el Projecte FoBoS busca una eina més eficient i ràpida de detecció de patògens en productes alimentaris. D’altra banda, el Projecte PICKFIBER investiga el desenvolupament d’una fibra ecològica saciant per combatre l’obesitat.