ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Pòdcast Més Europa – Japó

Idees d'experts   Yuko Kijimoto, directora de l'Oficina Exterior d'ACCIÓ a Tòquio

Descobreix en aquest pòdcast les claus de les relacions comercials entre el Japó i la Unió Europea de la mà de la directora de l’Oficina Exterior d’ACCIÓ a Tòquio i coneix l’experiència al país asiàtic de l’empresa Zobele.

17/03/2021
Pòdcast Més Europa – Japó

Des de la conclusió de la Segona Guerra Mundial, el Japó s’ha consolidat com una de les democràcies més estables a l’escena internacional i un membre indiscutible del bloc occidental. En el pla econòmic el ràpid procés d’industrialització i creixement econòmic de la postguerra es va veure interromput per l’esclat d’una bombolla financera als anys 80, seguida d’un llarg període d’estagnació i deflacions cícliques, a les que cap govern ha estat capaç de trobar-hi una solució.

No obstant, això no ha impedit al Japó seguir formant part del G-7, per exemple, i seguir sent també una de les economies més innovadores. L’1 de febrer del 2019 va entrar en vigor l’acord de lliure comerç entre la UE i el Japó. Es tracta d’una acord de llarg recorregut que no només crea oportunitats de mercat mitjançant la creació d’un acord de lliure comerç modern i ambiciós entre Brussel·les i Tòquio.

Per parlar amb detall de tots aquests temes, aquest capítol compta amb la participació de na Yuko Kijimoto, directora de l’Oficina Exterior d’ACCIÓ a Tòquio, i amb Joaquim Llorente, Chief Innovation Officer de Zobele, multinacional líder en el sector dels ambientadors i els repel·lents d’insectes que té el seu centre de recerca i innovació a Barcelona.

Més Europa, el pòdcast

Més Europa és una iniciativa d’ESCI-UPF i El Pregoner, en col·laboració amb ACCIÓ. En un escenari internacional incert i en ple canvi, la UE ha fet de la política comercial comuna un instrument clau de la seva acció exterior. Aquest pòdcast posa l'accent als nombrosos acords comercials que la UE ha negociat i tancat amb socis estratègics amb la ferma voluntat de contribuir, precisament, a crear Més Europa.

El pòdcast Més Europa ha estat possible gràcies al suport del programa Jean Monnet de la Comissió Europea.