ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Tendències i oportunitats en Internet mòbil

Idees d'experts   Sergi Marcén

Després d'una dècada d'inversió i innovació, es pot dir que la indústria mòbil està complint la seva promesa de posar Internet a la mà de les persones. En els propers anys hi haurà una explosió d'oportunitats en aquest sector gràcies a la consolidació dels telèfons intel·ligents com a eines d'accés a Internet de banda ampla, i al creixement de la comunicació mòbil entre màquines.

Idees Força

Un creixement imparable. Actualment existeixen 5 bilions de dispositius de telefonia mòbil al món. El 2015 seran 15 bilions, i el 2050 n’hi haurà 50 bilions.

El futur és l’Internet de les coses. Primer vam connectar llocs, després van ser les persones i, en els propers anys, connectarem les coses. La connectivitat mòbil ja està canviant la forma d’interactuar de les persones amb les màquines i, en un futur molt proper, creixeran exponencialment les comunicacions màquina-màquina.

Els telèfons intel·ligents, una gran oportunitat. Els nous dispositius ofereixen moltes més possibilitats gràcies al desenvolupament de noves aplicacions que requereixen accés a Internet de banda ampla.

Nous mercats amb potencial. Per a moltes persones a l‘Àfrica, Amèrica Llatina i Àsia, Internet mòbil equival a Internet, ja que les infraestructures d’accés a Internet des de l’ordinador no estan prou desenvolupades. Aquesta és una oportunitat de negoci per oferir aplicacions i serveis en aquests mercats.

Un model productiu competitiu per a Catalunya. A Catalunya el parc empresarial TIC està format per moltes empreses petites amb molt de coneixement i creativitat. En aquest sentit, la col·laboració entre empreses serà clau per enfortir la competitivitat a nivell internacional.

Barcelona, capital mundial de la mobilitat. Barcelona ha de ser la capital de la mobilitat els 365 dies de l’any, més enllà dels grans esdeveniments mundials que s’hi celebren, com el Mobile World Congress.

Totes les dades

MWC Barcelona

 La referència global de la connectivitat i la tecnologia