• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Finlàndia

Informes país

Les exportacions catalanes a Finlàndia el 2018 han assolit els 218,6 milions d'euros. Els productes catalans que hi tenen més bona acollida són els vehicles, la maquinària i els aparells i materials elèctric. Més enllà d'aquests, però, les empreses catalanes també hi poden trobar oportunitats en videojocs i el 5G.
Oportunitats de negoci a Finlàndia

Les oportunitats per a les empreses catalanes al mercat finlandès i els paísos nordics destaquen especialment en dues àrees:

El boom del gaming als països nòrdics

Creix la demanda en la indústria dels videojocs als països nòrdics. Suècia és el país líder, seguit per Finlàndia i Dinamarca. Els beneficis a la indústria dels videojocs a Suècia es van incrementar en un 15% entre 2016 i 2017, i els llocs de treball en el sector van augmentar un 24%. Hi ha diverses fires a Suècia relacionades amb la indústria dels videojocs. Destaquen Nordic Game 2019 i Scandinavian Gaming Show.

Forta aposta pel 5G als països nòrdics

La regió nòrdica és una de les regions més digitalitzades del món, i hi ha un interès per convertir-se en pioners en l’ús del 5G. Tots els països van establir un pla d’acció que pretén afavorir el desenvolupament de noves instal·lacions de 5G, eliminar obstacles per a l'expansió de la xarxa i afavorir el desenvolupament del 5G en transport, comunicacions de vital importància, automatització avançada en la indústria manufacturera i energia.