• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Finlàndia

Informes país

Les exportacions catalanes a Finlàndia han assolit els 200 milions d'euros el 2017, un 19,2% més que l'any anterior. Els productes catalans que hi tenen més bona acollida són els vehicles, els aparells i materials elèctric i la maquinària. Més enllà d'aquests, però, les empreses catalanes també hi poden trobar oportunitats en automoció i salut.
Oportunitats de negoci a Finlàndia

Les oportunitats per a les empreses catalanes al mercat finlandès destaquen especialment en dues àrees:

1. Automoció i moto: A Finlàndia es produeixen vehicles de passatges i camions pesats. A més, hi ha diverses companyies petites que fabriquen autobusos, taxis, remolcs i vehicles especials. La digitalització dins de la indústria automobilística ha obert un camp completament nou per a les empreses finlandeses, que dominen la tecnologia i el disseny. D'altra banda, després de la reducció de l'impost sobre automòbils a Finlàndia el 2003, les importacions d'automòbils usats han augmentat significativament.

2. Salut i equipaments mèdics: La tecnologia sanitària finlandesa és mundialment reconeguda i moltes empreses tecnològiques de salut hi han establert centres d’R+D+I d'excel·lència. Finlàndia ocupa la segona posició mundial en col·laboració entre la indústria i la universitat, un fet valorat per moltes empreses de tecnologia mèdica que estan desenvolupant noves tecnologies i solucions a Finlàndia.