Oportunitats de negoci internacionals
Es busquen productes saludables, proteïnes alternatives, menjar funcional (per a vegetarians i vegans, persones al·lèrgiques, amb celiaquia, diabetis, etc.). Solucions per fer més sostenible la producció.
Polònia és el cinquè productor d’alimentació a Europa i un mercat de 37,5 milions de consumidors. Líder en la producció d'aus, cereals, lactis, pomes, bolets o fruites.
Fins al 2029 es pronostica un creixement estable del 5 % del sector. El consumidor es fixa en qualitat, salut, certificats eco. Important tendència vegana i vegetariana, interès per substituts de carn o begudes vegetals (↑17 %).
Simultàniament, puja el consum de carn i embotits. Els productors inverteixen en tecnologies per incrementar sostenibilitat, millorar eficiència, estalviar energia i aigua. Transformació digital: polonesos recorren cada cop més a la compra en línia. Creix el segment de menjar i dietes personalitzades amb lliurament a domicili.