ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Eslovàquia

Informes país

Les oportunitats de negoci per a empreses catalanes a Eslovàquia s'identifiquen principalment en tres àmbits: en el sector dels aparells i material elèctric que suposa el 27,6% de les exportacions, i el de l'automòbil, ja que un 19% de les exportacions catalanes a Eslovàquia correspon a vehicles.

Nota Econòmica Eslovàquia

Nota Econòmica Eslovàquia

D'altra banda, els principals països d'on importa Eslovàquia són Alemanya (19%), la República Txeca (9,6%) i la Xina (7,1%).

Aquestes són algunes de les oportunitats de negoci internacional que ofereix Eslovàquia:

  • Sector auxiliar de l'automòbil. Des de 2007, Eslovàquia ha estat el major productor mundial d'automòbil per càpita. Al país operen diversos grans fabricants com Volkswagen, Grup PSA Peugeot-Citröen, Kia i Jaguar-Land Rover. L'automoció és la indústria més important d'Eslovàquia, que representa un 41% de la seva producció industrial i el 26% de les exportacions del país.
  • Electrònica i electricitat. El sector electrònic/elèctric és un dels pilars de l'economia del país. La mà d'obra qualificada i l'accés a les noves tecnologies han permès crear els departaments d’R+D de les companyies com BSH, Osram, Leoni, Enics o microstep.
  • Salut i serveis sanitaris. El 2021 el Ministeri de Sanitat eslovac va anunciar una reforma basada en l'optimització de la xarxa hospitalària del país. Es van assignar 1.600 milions d'euros a la reconstrucció d'hospitals i a la construcció d'altres de nous. L'objectiu de la reforma és brindarals pacients atenció mèdica de qualitat, oferir una millor gestió i aportar bones condicions laborals per als professionals sanitaris.

Consulta totes les dades sobre Eslovàquia i les millors oportunitats de negoci que ofereix a la Nota Econòmica Eslovàquia 2022 (document .PDF)