• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Iran

Informes país

Amb un creixement econòmic del 4,3% l'any 2017, Iran ofereix oportunitats de negoci en sectors com l’automoció i moto, l’economia circular, el packaging o la bellesa, entre d'altres.

Les exportacions catalanes han crescut un 32,1% respecte l’any anterior. Principalment, Catalunya ven a l'Iran productes de maquinària (21,9%), productes farmacèutics (8,8%) i adobs (7%).

Oportunitats de negoci a Iran

Oportunitats per a empreses catalanes a Iran

 

Altres indústries del transport

L'Iran busca posicionar-se com a hub de la regió, capaç de competir amb els seus dos rivals naturals, Turquia i l’Aràbia Saudita. El govern iranià, conscient d’aquesta limitació logística, planeja fomentar el transport ferroviari, així com ampliar i expandir les línies de metro de les principals ciutats del país. 

Economia circular

Tot i que és un sector encara amb creixement a l'Iran, el Govern preveu que d'aquí al 2022 un 10% de l'electricitat consumida al país sigui d'una font renovable. A causa dels problemes de sequera que té el país, existeix igualment una important demanda de plantes de dessalinització d'aigua de mar i plantes de tractament d'aigua.

Paper, cartró i packaging

Malgrat disposar d’una indústria competitiva en productes alimentaris i artesania, el país requereix una actualització dels sistemes d’embalatge, avui encara obsolets. Iran pateix una pèrdua significativa del valor afegit dels béns que exporta donat que molts d'ells els ha de comercialitzar a l'engròs. Els sectors on es presenten les principals oportunitats per a l'empresa catalana són l’agroalimentari, els derivats medicinals i productes d'artesania.

Presentacions