ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

El sector TIC a Catalunya

Informes sectorials

Un total de 16.339 empreses formen a Catalunya un dels sectors més dinàmics de la seva economia; amb més de 114.300 treballadors i una facturació que ja supera els 18.000 milions d’euros. Trobaràs totes les dades de les TIC al món i a Catalunya, en aquesta píndola sectorial.

PÍNDOLA DISPONIBLE EN CATALÀ ANGLÈS

El sector de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) reuneix les indústries de fabricació i serveis que capturen, transmeten i presenten dades i informació de manera electrònica. Es tracta d’un sector global que mou 4.027 milions de dòlars (facturació 2018) i s’espera que el creixement anual sigui del 3,8% fins el 2023.

Tot i el seu enorme volum, la seva distribució és desigual. Només entre l'Amèrica del Nord (35%) i l'Àsia-Pacífic (29%) concentren més de la meitat del negoci en aquest àmbit. Europa, per la seva banda, representa el 24%.

El sector a Catalunya

El sector TIC és un dels més dinàmics de l’economia catalana, compta amb un dels clústers més importants d’Europa i disposa de desenvolupadors de programari altament competitius.

Un total de 16.339 empreses formen el sector TIC català (any 2019), una xifra que ha crescut un 3,7% respecte el 2018 i un destacat 32% des del 2013. En aquest sentit, Catalunya ocupa una posició de lideratge a l’Estat amb el 22,2% de les empreses.

Totes elles generen 114.300 llocs de treball i sumen 18.325 milions d’euros de facturació (2017), una xifra que ha crescut un 10% el darrer any.

Oportunitats tecnològiques

El sector TIC ofereix una llarga llista d’oportunitats tecnològiques per a les empreses a través de la indústria 4.0. Tecnologies com la impressió 3D, la robòtica, la internet de les coses, el big data o la intel·ligència artificial són oportunitats que les empreses ja tenen al seu abast.

Per la seva banda, alguns dels sectors amb alta intensitat tecnològica i que més se’n poden aprofitar són el comerç electrònic, la greentech, les ciències biològiques o les ciutats intel·ligents, entre d’altres.

2019 Sector TIC a Catalunya

Oportunitats globals

Els Estats Units, Sud-àfrica o Kenya són alguns dels països que més oportunitats ofereixen a les empreses catalanes del sector TIC. Sense necessitat de creuar l’Atlàntic, Finlàndia, el Regne Unit, França o Romania són els mercats europeus més atractius. A l’Àsia, Hong Kong, Xina, Israel, Taiwan o Singapur també acumulen bones oportunitats.

Consulta aquestes i moltes més dades en la píndola sectorial del Sector TIC a Catalunya.

Continguts relacionats

Pàgines relacionades