ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

R+D que arriba al mercat, el millor aliat de l’economia ‘silver’

Idees d'experts   Joan Cabestany, cofundador de Sense4care i investigador de la UPC

Les oportunitats que genera la tendència generalitzada d'un envelliment saludable també impliquen reptes culturals i d’una major usabilitat tècnica. Sense4care treballa en aquesta línia amb un detector de caigudes i un dispositiu per monitoritzar l’estat dels malalts de Parkinson.

Joan Cabestany, cofundador de Sense4care i investigador de la UPC, explica la tecnologia desenvolupada per tal de portar al mercat solucions que allarguin la vida independent de les persones. Eines com el seu detector de caigudes o un dispositiu per seguir l’evolució dels malalts de Parkinson s’erigeixen dins la tendència a l’alça de l’economia silver.

Les propostes destinades a la gent gran, però, no només obren un mercat d’oportunitats, sinó que també presenten reptes que cal resoldre. Superar les barreres culturals i tecnològiques, per exemple, és pràcticament tan important com la creació de nova oferta per a aquest segment de la població.

Aquesta entrevista ha tingut lloc en el marc de la Setmana de la Internacionalització 2018. Vols saber-ne més? Consulta’n tots els continguts!