ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Solucions electròniques integrals per al camp de l'automoció

Casos d'empresa   Guilera

Guilera pretén mostrar-se com a empresa que ofereix solucions integrals en l'àmbit de l'electrònica per automoció, buscant transcendir en un futur aquest sector.

Basa la seva solidesa en una bona cartera de clients, una internacionalització que ve d'antic i una aposta pel camp dels components electrònics en expansió.

Solucions electròniques integrals per al camp de l'automoció

Solucions electròniques integrals per al camp de l'automoció

Per la manca de suport de l'administració que ha rebut el sector de la fabricació de motocicletes (en comparació amb el sector de l'automòbil), les empreses han buscat els mercats globals i la diversificació imaginativa.

Guilera ha optat per la internacionalització des dels anys 70 i des dels 80 té clients de la importància d'Aprilia, Piaggio, Beta i Buell Motorcycle. Actualment Guilera fabrica diversos components electrònics per Harley Davidson.

Guilera ha reconvertit la seva imatge de simplement fabricant de components electrònics a proveïdor de solucions globals en el camp de l'electrònica per a motos. Aquest camp segons Carles Guilera, gerent de l'empresa té molt de desenvolupament per davant, doncs molts components mecànics avui en dia es substitueixen per components electrònics.

Guilera pretén consolidar la seva presència a l'exterior com una de les apostes de futur. Una altra d'aquestes apostes és diversificar la tipologia de clients. Actualment, compta amb un 30% de motos, un 20% de camions, un altre 20% de maquinària agrícola, 8% d'excavadores i mineria i 7% d'autobusos. Més endavant pretenen anar més enllà de l'automoció (hospitals, radiofreqüències, eixits tècnics...).

Perfil digital