• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Els videojocs a Catalunya

Informes sectorials

Més d’un centenar d’empreses formen el sector dels videojocs a Catalunya, que amb un 30% de les de l'Estat representen més del 50% de la facturació del sector
29/07/2019
Els videojocs a Catalunya

Els videojocs a Catalunya

ESTUDI DISPONIBLE EN DUES VERSIONS: PÍNDOLA EN CATALÀ I ANGLÈS

Un videojoc és una aplicació creada amb el propòsit principal de l’entreteniment. Es basa en la interacció d’un o més jugadors i s’executa en un entorn digital amb un dispositiu electrònic. En el seu procés productiu hi intervenen diverses fases des de la preproducció (guió, so gràfics, programació inicials), passant per la producció (programació de codi, dissenyadors) fins a la postproducció (detecció d’errors i avaluació prèvia a la venda). Es tracta d’un sector altament innovador que a Catalunya reuneix 140 empreses, segons l’estudi Videojocs a Catalunya, elaborat per ACCIÓ.

A escala global, el sector dels videojocs arribarà a una facturació de 137.900 milions de dòlars al 2018. Uns ingressos que es reparteixen sobretot entre l’Àsia-Pacífic (52%), Amèrica del Nord (23%) i Europa (14,5%). El telèfon mòbil i la tauleta, la TV/consola i el PC són les tres plataformes principals per a un sector on Espanya se situa en el 9è lloc mundial en termes de facturació.

Amb dades actualitzades a 2018, a Catalunya hi ha 140 empreses en el sector dels videojocs, una xifra que representa el 30,8% del total a Espanya. Entre totes elles l'any 2017 van facturar 364 milions d’euros (el 52% del total del sector a Espanya) i donen feina a gairebé 3.000 treballadors.

A més, en els darrers anys ha resultat atractiu per a la inversió estrangera, amb vuit projectes completats entre 2014 i 2018 per un volum de 36,31 milions d’euros que han generat 516 llocs de feina.

La innovació constant en aquest sector obre oportunitats en nous àmbits com la realitat virtual, els eSports, la gamificació, el cloud gaming o el game porting.  

Consulta totes les dades a l’estudi Videojocs a Catalunya.

Videojocs

Serveis relacionats

Pàgines relacionades