ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Next Generation EU - Programa Missions d'I+D en Intel·ligència Artificial

TipusAjut

Estat Fora de termini

Data de finalització 03/08/2021  

A qui s'adreça

Empreses

Les ajudes corresponen al component 16 del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència: Estratègia Nacional de IA, l'objectiu de la qual és el finançament de projectes de recerca industrial o desenvolupament experimental en matèria d'intel·ligència artificial per a abordar els grans desafiaments socials o missions de país als quals fa referència la ENIA (bretxa de gènere, transició ecològica, vertebració territorial i bretxa digital) en sectors de gran rellevància i alta capacitat de disrupció i impacte.

Es finançaran grans projectes, fomentant la col·laboració entre organismes de recerca, grans empreses i pimes. Aquests grans projectes permetran a empreses líders en el sector involucrar en la col·laboració a petites empreses, localitzades en tot el territori, així com incentivar projectes que permetin la creació de startups i noves empreses en tot el territori al voltant de l'ús de la intel·ligència artificial.

Beneficiaris

Agrupacions o consorcis formats per empreses, organismes de recerca i difusió del coneixement i associacions empresarials.

Condicions

  • Intenstitat de l'ajuda: Per als projectes de recerca industrial, l'ajuda màxima serà: 80% per a petites empreses, 75% per a mitjanes empreses i 65% per a grans empreses i associacions empresarials. Per als projectes de desenvolupament experimental, l'ajuda màxima serà: 60% per a petites empreses, 50% per a mitjanes empreses i 40% per a grans empreses i associacions empresarials. Respecte als organismes públics de recerca i difusió, la intensitat màxima d'ajuda per als costos marginals serà del 100%.
  • Tipus d'ajuda: Subvenció.
  • Tipus de projecte: Aquesta convocatòria es dirigeix a projectes de recerca industrial i desenvolupament experimental, amb la següent composició mínima: una gran empresa (tindrà el rol de coordinador i el seu pressupost no serà superior al 50% del pressupost total del projecte), un organisme de recerca i difusió del coneixement i 5 pimes (amb un pressupost mínim del 20%). Pressupost sol·licitud: La convocatòria compta amb un pressupost de 50 M€ en forma de subvenció. Els projectes de recerca industrial poden obtenir una ajuda de fins a 20 M€ i els de desenvolupament experimental fins a 15 M€. Aquests projectes hauran de comptar amb un pressupost d'entre 10 i 20 M€ i una durada màxima fins al 31 de desembre de 2024.

Més informació

Referència legal BOE Núm. 152 del 26-06-2021