ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Next Generation EU – Programa Generación Digital_Agentes del Cambio

TipusAjut

Estat En termini

Data de finalització 31/12/2024  

A qui s'adreça

Empreses

La Fundació EOI, un organisme adscrit al Ministeri d’Industria, Comerç i Turisme (MINCOTUR), i la Secretaría de Estado de Digitalización e Inteligencia Artificial, del Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, han publicat la convocatòria de subvencions del programa "Generació Digital: Agents del Canvi”.

El programa té per objectiu afavorir la incorporació de joves professionals de la transformació digital (anomenats Agents del Canvi) en petites i mitjanes empreses atenent als requeriments de l’entorn digital i al canvi de model de negoci que s’està produint en aquest tipus d’empreses. El programa inclou paral·lelament dues convocatòries:

  • Convocatòria Formació: Programes gratuïts de formació en transformació digital dirigits a joves menors de 35 anys, ja siguin persones desocupades o treballadors de petites i mitjanes empreses, que esdevindran Agents del Canvi.
  • Convocatòria Contractació: Una convocatòria d’ajuts a petites i mitjanes empreses per subvencionar parcialment les despeses salarials derivades de la contractació d’aquests joves Agents del Canvi.

Aquest programa s'emmarca en la Inversió 3 «Competències digitals per a la ocupació», del Component 19 «Pla Nacional de Capacitats Digitals» del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR).

Beneficiaris

Els beneficiaris dels programes de formació objecte d’aquest ajut seran els joves menors de 35 anys, preferentment dones i persones desocupades, amb possibilitat d'incorporar-se al mercat laboral com agents de transformació digital d'una pime. Per tal de sol·licitar formar part del programa serà necessari omplir el formulari de preinscripció disponible a la web de la fundació EOI i, en el cas de persones ocupades en pimes, realitzar també el test del nivell de maduresa digital de la seva empresa disponible al web Acelera Pyme.

Podran ser beneficiaries dels ajuts a la contractació les petites i mitjanes empreses que tinguin personalitat jurídica i sempre que el seu domicili fiscal estigui ubicat a Espanya. Podran ser considerats Agents del Canvi, i per tant objecte del contracte de treball, aquells professionals de la transformació digital que disposin del títol que acrediti haver superat el curs formatiu corresponent al programa “Generación Digital: Agentes del Cambio” de la Fundació EOI i que estiguin inscrits al Directori d’Agents del Canvi (disponible a la plataforma Acelera Pyme), on podran publicar els seus perfils professionals i preferències.

Actuacions subvencionables

En el marc de la convocatòria destinada a la formació de joves professionals de la transformació digital es finançaran programes de formació desenvolupats per les entitats de formació seleccionades que tinguin una duració mínima de 15 ECTS, equivalent a 375 hores de treball. Els programes constaran de classes formatives grupals i d’activitats de mentorització tant individuals com grupals. Els programes de formació grupal constaran de cinc blocs temàtics:

  1. Gestió empresarial i estratègia: Transformació digital de la pime, nous models de negoci, full de ruta...
  2. Innovació: Creativitat i disseny, metodologies àgils i eines digitals per al treball col·laboratiu.
  3. Els processos amb el client: Experiències de client i de producte, màrqueting, postvenda i transformació dels canals...
  4. Tecnologia i facilitadors de la transformació digital: Analítica, Big Data, Ciberseguretat, CRM i ERP, Kit Digital...
  5. Habilitats (“Soft Skills”).

Aquesta formació grupal es complementarà amb 10 hores de mentoria per a la tutorització d’un projecte tècnic d’implementació de canvi i transformació digital en una empresa model.

Pel que fa als ajuts a petites i mitjanes empreses per a la contractació d’aquests professionals de la Transformació Digital seran objecte d’ajut els costos salarials derivats de la primera contractació d’un Agent del Canvi. Els ajuts es concediran mitjançant una resolució administrativa que concedirà el dret a cobrament de l’ajut, anomenat “bo Agents del Canvi”. Una vegada emès el “bo” la pime beneficaria haurà de formalitzar el contracte amb un Agent del Canvi elegible. En el marc d’aquesta convocatòria serà subvencionables exclusivament la contractació d’Agents del Canvi que es trobin en situació d’atur en el moment en el que tingui lloc la contractació. El dret a cobrament de l’ajut serà efectiu una vegada formalitzat el contracte i validat per part del Ministeri.

Quantia

Els programes de formació són gratuïts pels participants. Pel que fa als ajuts a la contractació, l’import màxim de l’ajut serà de 1.000 euros mensuals fins a un límit màxim de 20.000 euros o un màxim de vint mesos consecutius a comptar des de la formalització del contracte. Les petites i mitjanes empreses beneficaries hauran de finançar amb fons propis els costos laborals del contracte que sobrepassin aquests límits.

El pressupost total destinat a finançar la contractació dels Agents del Canvi és de 121.000.000 d’euros.

Termini

La EOI ja ha obert el procés de preinscripció als cursos de formació per a treballadors de pimes i persones desocupades. Les persones seleccionades obtindran un “bo formació” que serà d’aplicació en alguna de les entitats de formació seleccionades en el marc d'aquest programa.

Per altra banda, el termini de presentació de sol·licituds dels ajuts a petites i mitjanes empreses per a la contractació d'aquests Agents del Canvi s’iniciarà el dia 25 d’abril de 2023 i estarà obert fins el 24 d'abril de 2024.

Tota la informació dels Programes "Generación D"

Bases Reguladores - Convocatòria Formació (document .PDF)

Ordre de modificació - Convocatòria Contractació (document .PDF)

Consulta els detalls de la Convocatòria de Contractació (SEDIA)

Consulta els detalls de la Convocatòria de Formació (EOI)

Accés al tràmit de preinscripció als programes de formació – Persones treballadores de PIMEs

Accés al tràmit de preinscripció als programes de formació – Persones desocupades

Vols més informació dels ajuts Next Generation? T'agradaria rebre alertes de properes convocatòries? Descobreix l'Oficina Next Generation EU d'ACCIÓ.

Referència legal Bases Reguladores Convocatòria Contractació BOE Núm. 313 del 30-12-2022