ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Next Generation EU - Ajuts per a l'execució de programes de formació en l’àmbit sectorial del Turisme

TipusAjut

Estat Fora de termini

Data de finalització 06/02/2023  

A qui s'adreça

Empreses

Finalitat

El Ministeri de Treball i Economia Social ha aprovat la convocatòria per a la concessió de subvencions per a l’execució de programes de formació en l’àmbit sectorial del Turisme.

L’objectiu d’aquesta convocatòria és finançar programes de formació dirigits prioritàriament a les persones treballadores ocupades de l’àmbit del turisme, que engloba els sectors de l’Hosteleria, les Agències de viatges, el Lloguer de vehicles, el Transport de viatgers per carretera, el Transport aeri i les Empreses organitzadores del joc del bingo i els Elaboradors de productes cuinats per a la venda a domicili.

Aquesta convocatòria s'emmarca dins del Component 23 «Noves polítiques públiques per a un mercat de treball dinàmic, resilient i inclusiu», del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR).

Beneficiaris

Podran tenir la condició de beneficiaris d’aquests ajuts:

a. Les entitats de formació, públiques o privades, amb presència en més d'una Comunitat Autònoma, titulars d'aules o instal·lacions per a formació presencial o plataformes digitals, que permetin impartir les especialitats formatives que sol·licitin en, almenys, dues comunitats autònomes.

Podran actuar també com a entitats de formació, sempre que s'inscriguin al corresponent registre i disposin de les instal·lacions que permetin impartir les especialitats formatives que sol·licitin en, almenys, dues comunitats autònomes els següents:

  • Centres integrats públics de formació professional.
  • Centres públics del Sistema Nacional d’Ocupació i Centres de Referència Nacional.
  • Centres públics de formació d’adults.
  • Universitats públiques.
  • Federacions i Associacions d'Entitats locals.

b. Les agrupacions de les anteriors.

Accions formatives

Els programes de formació finançats estaran formats per accions formatives que responen a les necessitats d'adquisició de competències tècnic professionals específiques dels sectors de l'àmbit sectorial del turisme.

Tots els participants hauran de realitzar un mòdul de, com a mínim, 10 hores de competències digitals o de sostenibilitat. Per això, sempre que les accions formatives no es corresponguin amb continguts digitals o de sostenibilitat i medi ambient, hauran d'incloure o bé un mòdul de sostenibilitat, dirigit a les bones pràctiques laborals en l'exercici de l'activitat laboral i per a la conservació del medi ambient, així com les mesures a aplicar per millorar la sostenibilitat i el respecte al medi ambient; o bé un mòdul de digitalització, dirigit a proporcionar habilitats tecnològiques per tal d'agilitzar i facilitar els processos habituals del treball, que impulsin accions i transformin l’organització.

Les accions formatives podran impartir-se en modalitat presencial, telemàtica o mixta.

Quantia

El finançament per a la realització de les actuacions objecte d'aquesta convocatòria és de 79.000.000 euros, dels quals 47.400.000 euros són per l’exercici del 2023 i 31.600.000 euros pel del 2024.

Termini

El termini per presentar sol·licituds s’iniciarà el 10 de gener del 2023 i finalitzarà el 6 de febrer del 2023.

Consulta els detalls d’aquesta convocatòria

Bases reguladores (document .PDF)

Noticia

Vols més informació dels ajuts Next Generation? T'agradaria rebre alertes de properes convocatòries? Descobreix l'Oficina Next Generation EU d'ACCIÓ.

Referència legal BOE núm. 314 del 31-12-2022

Contacte

Telèfon: 911 195 430