Què has de saber?
L’objecte és atorgar ajuts per desenvolupar projectes innovadors per a la millora de la qualitat docent en matèria de violència de gènere amb capacitat transformadora.
Termini de presentació de sol.licituds: Del 08/01/2025 al 12/02/2025 a les 14.00h, hora local de Barcelona.
Contacte: Elsa Alonso spei.agaur@gencat.cat 932 688 790
Organisme responsable
Altres organismes relacionats
Les universitats del sistema universitari de Catalunya, els centres de recerca, les fundacions hospitalàries, els centres del Consell Superior d’Investigacions Científiques situats a Catalunya i les tres grans infraestructures del sistema de recerca de Catalunya: el Sincrotró Alba del Consorci CELLS, el supercomputador MareNostrum del Barcelona Supercomputing Center – Centre Nacional de Supercomputació i el Centre Nacional d’Anàlisi Genòmica. Totes les entitats beneficiàries han de tenir una seu operativa a Catalunya.
Queden exclosos d’aquests ajuts els parcs científics i tecnològics, els centres tecnològics, els centres de suport a l’activitat tecnològica i els centres de difusió tecnològica.
Termini de presentació de sol.licituds: Del 08/01/2025 al 12/02/2025 a les 14.00h, hora local de Barcelona.
Els requisits de les entitats beneficiàries es poden consultar a la base 3 de les bases reguladores.
Passos a fer
-
Primer pas
Sol·licitar
Les sol·licituds s'han de presentar mitjançant model normalitzat i per mitjans telemàtics, acompanyades de la documentació que preveuen les bases reguladores.
Terminis
Del 08/01/2025 al 12/02/2025Les sol·licituds s'han de presentar mitjançant model normalitzat i per mitjans telemàtics, acompanyades de la documentació que preveuen les bases reguladores.
La sol·licitud l'ha de presentar la persona representant legal de la institució per via electrònica a través de l'Apartat «Tràmits» del web de la Generalitat de Catalunya (http://web.gencat.cat/ca/tramits/) seguint les instruccions que s'hi preveuen.
Les persones han de signar les sol·licituds per mitjans telemàtics i s'han d'autenticar a través dels sistemes de signatura electrònica admesos per la Seu electrònica de la Generalitat de Catalunya per a tràmits de nivell mitjà, d'acord amb els criteris que estableix l'Ordre VPD/93/2022, de 28 d'abril, per la qual s'aprova el Catàleg de sistemes d'identificació i signatura electrònica.
En el supòsit d'interrupció per circumstàncies accidentals del funcionament de la Seu, i sempre que sigui tècnicament possible, la persona usuària que hi accedeixi ha de visualitzar un missatge en què es comuniqui aquesta circumstància, indicant-li els registres presencials on es pot presentar la documentació alternativament i informant dels efectes d'aquesta interrupció del funcionament en el còmput de terminis. No obstant això, quan no sigui tècnicament possible que la persona usuària accedeixi a visualitzar el missatge esmentat i es tracti de tràmits que s'han de fer obligatòriament per mitjans telemàtics, si es produeix una interrupció durant l'últim dia establert per a la realització del tràmit corresponent, aquest es podrà dur a terme durant els tres dies hàbils consecutius.
Les persones sol·licitants poden presentar còpies digitalitzades dels documents d'acord amb el que preveu l'article 28 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.
L'imprès de sol·licitud normalitzat consta d'un formulari general i un document annex, que s'ha d'adjuntar al formulari d'acord amb les instruccions del model normalitzat. És imprescindible presentar el formulari amb l'annex per poder passar a la fase d'avaluació. El formulari incorpora la declaració responsable o acreditativa del compliment dels requisits previstos a la base 3.
L'ús del formulari específic és obligatori i, per tant, l'incompliment d'aquest requisit tindrà com a conseqüència que la sol·licitud s'entengui per no presentada, d'acord amb l'article 66.6 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre.
Atès que es tracta d'un procediment de concurrència competitiva, no s'admetran millores de la sol·licitud un cop transcorregut el termini de presentació de sol·licituds.
L'avaluació es realitzarà exclusivament sobre la informació aportada en el formulari i en l'annex corresponent. En el cas que la memòria es trobi en blanc o sigui il·legible, l'avaluació es realitzarà únicament sobre la informació aportada en el formulari en el termini de presentació inicial.
-
Segon pas
Rebre resposta
Quan es rep resposta de l’Administració? El termini legal màxim per resoldre aquesta convocatòria és de sis mesos comptadors des de l’endemà de la publicació d’aquesta resolució al DOGC. [...]
Quan es rep resposta de l’Administració?
El termini legal màxim per resoldre aquesta convocatòria és de sis mesos comptadors des de l’endemà de la publicació d’aquesta resolució al DOGC. Transcorregut aquest termini sense resolució expressa, l’ajut sol·licitat s’entén desestimat per silenci.Quina resposta es rep?
Primerament, es publicarà la resolució provisional amb la llista de sol·licitants proposats per ser beneficiaris i les entitats que formen part de la llista de reserva, i la resolució d'inadmissió o desistiment.
Posteriorment, es publicarà la resolució de concessió.
Ambdues resolucions es notificaran mitjançant la publicació al Tauler electrònic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya https://web.gencat.cat/ca/seu-electronica. Per tal de fer-ne més difusió, es podrà consultar el resultat de la resolució a la pàgina web de l’AGAUR https://agaur.gencat.cat/ca/inici/Es pot presentar un recurs?
La resolució de concessió indicarà els recursos que s’hi poden interposar. -
Tercer pas
Acceptar l'ajut
L’acceptació de l’ajut s’ha de formalitzar mitjançant un document normalitzat signat per la persona amb capacitat de representació legal de l’entitat a la qual queda vinculat l’ajut en el qual s’han [...]
L’acceptació de l’ajut s’ha de formalitzar mitjançant un document normalitzat signat per la persona amb capacitat de representació legal de l’entitat a la qual queda vinculat l’ajut en el qual s’han de comprometre a complir totes les condicions que fixen les bases reguladores i la convocatòria.
A través del document d’acceptació, les entitats proposades com a beneficiàries també poden desistir de la subvenció o presentar la reformulació del projecte i del pressupost per adaptar-los a la subvenció proposada si l’import d’aquesta és inferior al sol·licitat. La reformulació ha de respectar l’objecte, les condicions i la finalitat de l’ajut, així com els criteris de valoració establerts en relació amb el projecte, i no pot comportar una modificació substancial del projecte. La subvenció s’atorgarà sobre el pressupost acceptat i la justificació haurà de ser respecte d’aquest pressupost.
En el supòsit d’haver presentat una reformulació del projecte i del pressupost, l’atorgament de la subvenció comporta l’acceptació de la reformulació.
L’òrgan instructor pot denegar la reformulació i s’ha de notificar individualment a l’entitat sol·licitant. En cas de denegació, l’entitat sol·licitant pot optar per mantenir el projecte i el pressupost inicials comunicant-ho expressament en el termini de 10 dies hàbils a comptar de l’endemà de la notificació de la denegació de la reformulació. En cas que no ho faci, es considera que desisteix de la seva sol·licitud.
El document d’acceptació de l’ajut i la documentació preceptiva es poden obtenir al lloc web de l’AGAUR i s’han de presentar al registre electrònic de l'AGAUR en un termini de quinze dies hàbils mitjançant EACAT o bé mitjançant el tràmit associat a un expedient AGAUR (aportació de documentació i altres peticions), que es pot trobar a l’apartat “Tràmits” del web de la Generalitat de Catalunya (<http://web.gencat.cat/ca/tramits/>).
IMPORTANT: s’entén que renuncien tàcitament a l’ajut les entitats beneficiàries que no hagin presentat el document d’acceptació i la resta de documentació requerida en el termini i les condicions descrites prèviament.
-
Quart pas
Justificar l'ajut
Les entitats beneficiàries han de justificar l’execució efectiva dels ajuts i acreditar-ho durant el mes següent a la finalització de l’ajut, mitjançant els models normalitzats que es poden obtenir [...]
Les entitats beneficiàries han de justificar l’execució efectiva dels ajuts i acreditar-ho durant el mes següent a la finalització de l’ajut, mitjançant els models normalitzats que es poden obtenir al lloc web de l’AGAUR (http://www.gencat.cat/agaur), sense necessitat d’aportar justificants de despesa.
La documentació justificativa s’ha de presentar al registre electrònic de l’AGAUR mitjançant el tràmit associat a un expedient AGAUR (aportació de documentació i altres peticions), que es pot trobar a l’apartat “Tràmits” del web de la Generalitat de Catalunya (http://web.gencat.cat/ca/tramits/>).
La documentació que cal adjuntar és la següent:
- Una memòria explicativa del compliment de la finalitat de l’acció, activitat o projecte subvencionat, amb indicació de les activitats realitzades i dels resultats obtinguts, signada per la persona responsable i amb el vistiplau de la persona representant legal de l’entitat beneficiària.
- Un pla de gestió de dades, d’acord amb el que preveu la base 20.
- Una relació classificada de les despeses de l’activitat, signada per la persona representant legal, amb identificació del creditor, número de la factura o document de valor probatori equivalent, l’import, la data d’emissió i, si escau, la data de pagament. En el cas que la subvenció s’atorgui d’acord amb un pressupost, s’ha de presentar una liquidació on s’indiquin i, si escau, es motivin, les desviacions respecte al pressupost inicial.
- Una declaració responsable de l’entitat beneficiària amb el contingut mínim següent:
- a) Que els justificants de despesa s’han imputat a les diferents fonts de finançament de manera que no se supera l’import unitari de cada justificant.
- b) Que el total de les fonts de finançament no supera el cost de l’actuació subvencionada.
- c) Que es disposa d’un sistema de comptabilitat separada o que els justificants de despesa tenen assignat un codi comptable comú a les transaccions relacionades amb l’actuació subvencionada.
- Una relació detallada dels altres ingressos o subvencions que hagin finançat l’activitat subvencionada, amb indicació de l’import i la procedència. Quan els justificants de les despeses s’imputin parcialment a altres subvencions, caldrà indicar la quantitat exacta o el percentatge imputat a cadascuna, amb la identificació dels òrgans concedents.
No s’accepten ampliacions del termini de justificació sense una justificació prèvia, que ha d’acceptar, si escau, el director executiu o la directora executiva de l’AGAUR. En cas de sol·licitar l’ampliació, la sol·licitud s’ha de presentar com a mínim un mes abans que finalitzi el període inicial de justificació.
Les entitats beneficiàries han de conservar els documents justificatius de l’aplicació dels fons rebuts, inclosos els documents electrònics, mentre puguin ser objecte d’actuacions de comprovació i control.

Tràmits relacionats