Què has de saber?
Es convoca la setena edició dels Premis Alfons Ortuño de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya, corresponents a l'any 2024.
Aquests premis tenen per objectiu el reconeixement de les actuacions innovadores i de bones pràctiques que es duen a terme en les administracions públiques catalanes.
La convocatòria de 2024 continua la voluntat de fer més visibles les accions dutes a terme per diverses entitats de les administracions catalanes, i, especialment, de reconèixer el talent, els equips motivats i amb capacitat innovadora, així com les bones pràctiques.
Sota el lema general "Idees que neixen per ser de tots", s’identificaran les quatre categories de candidatures següents:
- Organització, processos i gestió econòmica
- Transparència, bon govern, avaluació i qualitat
- Desenvolupament d'equips i de persones
- Serveis finalistes
Per a més informació podeu consultar la pàgina web de l'EAPC
http://eapc.gencat.cat/ca/recerca/premis-de-recerca-i-innovacio/premis_alfons_ortuno/
El termini de presentació de sol·licituds comença el 2 de febrer i finalitza el 2 d'abril (fins a les 14:00h.), ambós inclosos.
Aquest tràmit només es pot fer per internet. La documentació que aporteu per un altre canal no es tindrà en compte ni es computarà a efectes de data de presentació.
Es publica a l'e-Tauler la resolució de les candidatures premiades dels Premis Alfons Ortuño.
A les administracions següents:
- L'Administració de la Generalitat de Catalunya.
- Les entitats que integren l’Administració local.
- Les universitats públiques de Catalunya.
- L'Administració pròpia d’Aran.
- Els organismes autònoms i les entitats públiques dependents o vinculades a qualsevol de les administracions públiques catalanes.
- Els consorcis en què participen majoritàriament les administracions esmentades i les entitats públiques que depenen d’aquests consorcis o hi estan vinculades.
- Les empreses públiques participades majoritàriament per una Administració pública catalana.
El termini de presentació de sol·licituds comença el 2 de febrer i finalitza al 2 d'abril (fins a les 14:00h.), ambós inclosos.
Documentació que cal adjuntar a la sol·licitud:
- Una memòria sintètica i descriptiva de la innovació o bones pràctiques (màxim 15 pàgines), en què constin els elements d'innovació o de bones pràctiques més destacables de l'actuació presentada i s'expliquin, especialment, els beneficis que suposa per a la ciutadania.
- Un informe d'avaluació que especifiqui els principals objectius, indicadors i resultats assolits.
- Un informe pressupostari que descrigui les principals dades pressupostàries de l'actuació candidata.
- En cas que hagin participat més de 10 persones en l'actuació cal que adjunteu un full excel amb les dades de tots els participants, segons aquest model.
- La documentació complementària que es cregui convenient i que es consideri d'interès per detallar i aclarir els resultats obtinguts amb l'actuació, així com el material gràfic que hi pugui estar vinculat.
Tots els projectes i actuacions hauran d'haver estat efectivament implantats per l'Administració candidata en el període comprès entre l'1 de gener del 2022 i la data final del termini de presentació de candidatures.
No hi ha taxes associades a aquest tràmit.
Premis i accèssits
S'atorgarà un màxim de quatre premis, un per a cada categoria de candidatures:
a) Premi a la millor actuació d'innovació i bones pràctiques en matèria d'organització, processos i gestió econòmica en les administracions públiques catalanes.
b) Premi a la millor actuació d'innovació i bones pràctiques en matèria de transparència, bon govern, avaluació i qualitat en les administracions públiques catalanes.
c) Premi a la millor actuació d'innovació i bones pràctiques en matèria de desenvolupament d'equips i de persones en les administracions públiques catalanes.
d) Premi a la millor actuació d'innovació i bones pràctiques en matèria de serveis finalistes en les administracions públiques catalanes.
A part dels quatre premis anteriors, el Jurat atorgarà el Premi especial Lluís Azemar i Mallard a la millor actuació d'innovació i bones pràctiques per a la millora de la funció pública i la seva adaptació a la realitat del país.
El Jurat es reserva la potestat d'atorgar un premi especial per a ajuntaments de menys de 5000 habitants.
Així mateix, es pot concedir un màxim de dos accèssits per cadascuna de les quatre categories establertes.
Tant els premis com els accèssits es poden declarar deserts.
Contingut dels premis i accèssits
Els premis regulats per aquesta Resolució no tenen contingut econòmic.
Les candidatures guardonades rebran un trofeu i un diploma acreditatius.
Les persones que participin en els projectes guardonats reben un certificat acreditatiu, emès per l'Escola d'Administració Pública de Catalunya, del reconeixement o distinció rebuda.
Inadmissió i desestiment
L'incompliment dels requisits no esmenables o del termini de presentació de sol·licituds, segons les presents bases reguladores, comporta la inadmissió de la sol·licitud.
Passos a fer
-
Primer pas
Sol·licitar
Terminis
Del 02/02/2024 al 02/04/2024Aquest tràmit es pot fer per internet amb certificat digital o IdCatMòbil.
-
Segon pas
Rebre la resposta de l'Administració
Quan es rep la resposta?
Quan es rep la resposta?
El termini màxim per resoldre i notificar la concessió dels premis és de sis mesos, a comptar de l'endemà de finalització del període de presentació de sol·licituds.
Prèviament a la concessió dels Premis, la Direcció de l'Escola ha de resoldre sobre l'admissió o el desistiment de les sol·licituds, i ha de notificar la resolució d'inadmissió o desistiment a les persones interessades mitjançant la publicació al tauler electrònic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya (https://seu.gencat.cat/ca/informacio-publica.html), sens perjudici que pugui utilitzar addicionalment altres mitjans electrònics.
Quina resposta es rep?
L'òrgan competent per emetre la resolució sobre la concessió dels premis, i en el seu cas dels accèssits, és la direcció de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya, a proposta del Jurat
Es pot presentar un recurs?
La resolució de concessió o denegació del premi no exhaureix la via administrativa i les persones interessades poden interposar un recurs d'alçada davant l'òrgan que ha dictat l'acte o davant la persona titular del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació al tauler electrònic de l'Administració de la Generalitat, accessible des de la Seu Electrònica (https://seu.gencat.cat/ca/informacio-publica.html) i el web de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya (http://eapc.gencat.cat/ca/inici/) d'acord amb el que disposen l'article 14.2 de la Llei 4/1987, de 24 de març, reguladora de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya i els articles 121 i 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.
La relació de guanyadors es publica al tauler electrònic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya (https://tauler.seu.cat/inici.do?idens=1) l’endemà de l’acte de lliurament dels premis.