
Des d'IRTA Ind Agr Treballem per millorar la seva sostenibilitat i competitivitat de la indústria alimentària, donant resposta a les necessitats tecnològiques i de recerca. Treballem des de les matèries primeres, per l’obtenció d’ingredients i aliments, les formulacions, els processos de transformació, processament i conservació, les tecnologies d’anàlisi i les interaccions dels sistemes alimentaris amb els consumidors.
Centres de Recerca de Catalunya (CERCA)
Biorefineria; competitivitat; consumidors; disseny de productes; envasat; modelització; optimització de processos; processament i conservació; proteïna alternativa; qualitat; seguretat alimentària; sensòrica; sostenibilitat; traçabilitat; valorització
Vols més informació sobre els desenvolupadors de tecnologia TECNIO?
Capacitats tecnològiques
- Biorefineria i compostos bioactius: Valorització de co-productes agroalimentaris mitjançant química verda i estratègies de bioconversió, biorefineria i residu zero. Cerca de noves fonts de proteïna sostenible.
- Microbiologia: Identificació de nínxols i fonts de contaminació. Microbiota dels aliments. Estratègies d’higiene, processament i (bio)conservació per la millora de la seguretat alimentària i extensió de la vida útil d’aliments.
- Tecnologia de processos: Desenvolupament d’aliments innovadors i processos tecnològics més sostenibles. Tecnologies clàssiques i emergents a nivell de planta pilot per aliments i begudes d’origen animal i vegetal.
- Sensors i modelització: Desenvolupament de noves solucions basades en la utilització de sensors i la modelització matemàtica per a optimitzar els processos d’elaboració amb criteris d’eficiència, qualitat i seguretat alimentària.
- Qualitat de la canal i la carn: Caracterització i millora de la qualitat i vida útil de la carn i derivats frescos de diferents espècies mitjançant estratègies productives, de maneig i tractaments post mortem.
- Ciències sensorials i del consumidor: Estudiar i entendre les demandes, necessitats i el comportament del consumidor. Desenvolupar nous productes i optimitzar els existents. Dissenyar estratègies de comunicació efectiva.
Àmbits tecnològics

Big Data + IA

Foodtech

Reciclatge i valorització

Biotecnologia, Òmiques
Equipament rellevant
- Altes pressions hidrostàtiques (HPP)
- Extrusora Pilot
- HPTP
- Laboratori i planta pilot biocontinguda
- Laboratori de neurociència i sensorial
- Microones (MW)
- Pulse Spray Drying (PSD)
- Radiofreqüències (RF)
Localització de l’IRTA Ind Agr
