ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Les start-ups, empreses i entitats catalanes podran accedir a ajuts del 100% per contractar personal d'R+D durant 2 anys

28/07/2017 02:00
nota-de-premsa-20170728

 

  • Es tracta d’una nova convocatòria de la línia TECNIOspring PLUS d’ACCIÓ, que compta amb un pressupost de 2,2 milions d’euros.
  • El programa, que té l’objectiu d’impulsar l’accés del teixit empresarial a la innovació i l’R+D, contempla la contractació d’investigadors experimentats de qualsevol nacionalitat.

La Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa- ha obert una nova convocatòria de la línia TECNIOspring PLUS que permet a les start-ups, empreses i entitats catalanes amb el segell TECNIO accedir a ajuts del 100% per contractar personal d’R+D experimentat durant dos anys. L’objectiu és impulsar l’accés del teixit empresarial català a la innovació, intensificar la transferència tecnològica i augmentar els índexs d’R+D de les empreses i centres catalans.

D’aquesta manera, el personal contractat rebrà un ajut total que se situa entre els 55.800 euros i els 68.100 euros anuals, una quantitat que també contempla cobrir despeses derivades de la recerca aplicada, la sol·licitud de patents i accions de formació d’aquestes persones. Les empreses, start-ups i entitats podran incorporar investigadors experimentats de qualsevol nacionalitat durant dos anys a la seva organització, mentre que també hi ha una modalitat de l’ajut que permet que el primer any del programa es faci en una universitat, centre tecnològic o departament d’R+D d’una empresa estrangera.

En el cas de les start-ups i empreses, el requisit per accedir als ajuts és tenir un mínim de 5 treballadors. Pel que fa a les entitats, han d’estar acreditades amb el segell TECNIO que atorga ACCIÓ, que identifica els centres tecnològics i agents catalans que desenvolupen i faciliten tecnologia per a les empreses. Aquesta convocatòria estarà oberta fins el 14 de setembre i s’hi pot accedir a través d’aquesta pàgina web.

El programa TECNIOspring PLUS s’emmarca dins les accions Marie Sk³odowska-Curie de l’Horizon 2020 la Comissió Europea. Des del 2013 s’han concedit un total de 63 ajuts a la contractació de personal investigador, i la previsió és que en el període 2016-2021 (pel qual es compta amb un pressupost de 10 milions d’euros entre 4 convocatòries) se n’atorguin 72 més.

 

Més R+D empresarial, més competitivitat

El programa TECNIOspring PLUS respon a la voluntat de la Generalitat de promoure l’aposta del teixit empresarial català per l’R+D. Segons l’última edició del Baròmetre de la Innovació d’ACCIÓ, una de cada quatre empreses catalanes fa R+D. En concret, segons aquest estudi estadístic, el 25,4% de les empreses catalanes han adquirit o desenvolupat R+D el 2016 (per sobre del 24,1% del 2015). A més, el Baròmetre detecta que el 58% de les companyies que han fet R+D el 2016 hi ha destinat més recursos que el 2015, mentre que un 37,2% hi ha invertit els mateixos recursos i només un 4,6%, menys.

I és que tal i com apunta el Baròmetre de la Innovació, més innovació equival a més competitivitat. En concret, un 80,3% de les empreses catalanes que ha innovat el 2016 preveu un augment de la facturació l’any 2017, mentre que un 64,1% estima augmentar la productivitat i un 35,6% crear nous llocs de treball.

 

 

El personal contractat rebrà un ajut total que se situa entre els 55.800 euros i els 68.100 euros anuals