ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La Generalitat atorga ajuts de fins a 100.000€ a pimes per projectes d’R+D i innovació

La nova línia INNOTEC d’ACCIÓ, amb un pressupost d’1,4 milions d’euros, beneficiarà a una trentena de pimes que duguin a terme projectes d’R+D i innovació conjuntament amb agents tecnològics homologats com els agents TECNIO.

26/07/2018 11:00
INNOTEC
  • El programa, que preveu subvencions de fins al 70% del cost del projecte, té una línia específica per a projectes d’R+D vinculats a l’economia circular.
  • Segons el Baròmetre de la Innovació d’ACCIÓ, aquest 2017 el 55,3% de les empreses catalanes ha innovat i el 25,7% ha fet R+D, percentatges superiors als del 2016.

La Generalitat de Catalunya ha activat ajuts de fins a 100.000 euros per a una trentena de pimes catalanes que duguin a terme projectes d’R+D i innovació en col·laboració amb agents tecnològics homologats com els agents TECNIO. Es tracta de la nova línia INNOTEC d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Coneixement, que amb un pressupost d’1,4 milions d’euros té l’objectiu d’impulsar i facilitar nous projectes de recerca industrial, desenvolupament experimental o innovació en procés.

D’aquesta manera, els ajuts d’INNOTEC contemplen subvencions d’entre el 35% i el 70% del cost subvencionable del projecte per part de l’empresa. Aquests projectes s’hauran de realitzar de forma conjunta amb agents de tecnologia homologats (centres tecnològics, universitats, centres i grups de recerca, hospitals i enginyeries), com és el cas dels agents TECNIO, ja sigui en forma de subcontractació o de col·laboració. El programa compta amb una línia específica per a projectes d’R+D vinculats a l’economia circular impulsada en col·laboració amb el Departament de Territori i Sostenibilitat.

Els beneficiaris podran destinar els ajuts a finançar despeses de personal i de col·laboracions externes, així com a l’amortització de l’equipament necessari pel projecte i a l’adquisició de llicències i patents. Les empreses interessades poden sol·licitar accedir als ajuts fins el pròxim 9 d’agost, que s’atorgaran per concurrència competitiva a projectes que tinguin una durada de dos anys. D’aquesta manera, en el marc de les diferents iniciatives d’ACCIÓ en l’àmbit de la innovació, INNOTEC se situa a nivell d’intensitat d’ajuts entre els programes Cupons a la Innovació (ajuts de fins a 6.000 euros per a pimes que comencem a innovar) i els Nuclis d’R+D empresarial (que minimitzen les barreres d’entrada a l’R+D i incentiven les empreses catalanes a crear nous productes o serveis tecnològic amb un fort impacte en la indústria).

Així, l’objectiu d’INNOTEC és intensificar els índexs d’innovació i R+D del teixit empresarial català. Segons l’última edició del Baròmetre de la Innovació d’ACCIÓ, aquest 2017 el 55,3% de les empreses catalanes ha innovat i el 25,7% ha fet R+D, percentatges superiors als del 2016. De fet, aquest estudi revela l’impacte que té la innovació per la competitivitat empresarial, ja que el 44,9% de les empreses catalanes incrementarà la facturació i el 21,5% crearà nous llocs de treball com a conseqüència d’innovar.

Les empreses interessades poden sol·licitar accedir als ajuts fins el pròxim 9 d'agost