ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

ACCIÓ renova el segell TECNIO per impulsar la transferència tecnològica a Catalunya

ACCIÓ ja ha acreditat 57 centres de recerca amb aquest segell per al període 2020-2023 amb l’objectiu d’identificar els proveïdors de tecnologia a Catalunya per a les empreses

18/12/2020 12:30
Tecnio
  • En els darrers quatre anys, els centres de recerca que compten amb aquesta acreditació han generat 90 milions d’euros en contractes d’R+D amb empreses, transferit 61 patents i creat 17 spin-offs.

ACCIÓ ha renovat el segell TECNIO per al període 2020-2023 per tal de seguir impulsant la transferència tecnològica a les empreses catalanes a través de la identificació dels millors proveïdors de tecnologia per al seus projectes. D’entrada, ja són 57 els centres acreditats amb aquest segell, que agrupa els desenvolupadors públics de tecnologia diferencial amb capacitat per transferir-la al mercat a través de projectes de col·laboració amb empreses catalanes.

Entre els anys 2016 i 2019, els centres que comptaven amb l'acreditació TECNIO van obtenir 300 milions d’euros d’ingressos totals i 90 en contractes d’R+D+i amb empreses. Alhora, de la seva recerca aplicada en van sorgir 61 patents transferides i es van crear 17 spin-offs.

El conjunt de centres amb el segell TECNIO, que es pot consultar en aquest enllaç, permet a les empreses catalanes accedir a recerca aplicada en tecnologies diferencials en múltiples camps de treball.

Poden obtenir el segell TECNIO els desenvolupadors de tecnologia públics que facin recerca aplicada en tecnologies diferencials i que tinguin capacitat de transferir-la al mercat a través de projectes d’R+D amb empreses, de llicències de patents o amb la creació d’empreses emergents de base tecnològica. Aquesta acreditació identifica els agents tecnològics més qualificats i amb experiència en projectes empresarials per tal que les empreses hi puguin accedir més fàcilment i impulsar, així, la transferència tecnològica a Catalunya.

Accés als ajuts per a la transferència tecnològica

El segell TECNIO també permet que les empreses catalanes puguin accedir conjuntament amb els agents TECNIO a ajuts d’ACCIÓ per a projectes d’R+D com els INNOTEC, mentre que els desenvolupadors públics de tecnologia TECNIO poden accedir, en col·laboració amb investigadors, als ajuts d’ACCIÓ per a la transferència tecnològica com Tecniospring.

La línia d’ajuts INNOTEC cobreix fins al 70% del cost de projectes d’R+D empresarial que es desenvolupin entre empreses catalanes i grups de recerca TECNIO. Al seu torn, els ajuts Tecniospring cobreixen el 100% de la contractació de personal investigador -tant catalans com d’arreu del món- per desenvolupar projectes durant dos anys a empreses establertes a Catalunya o a centres tecnològics o centres de recerca amb el segell TECNIO.

El conjunt de centres amb el segell TECNIO permet a les empreses catalanes accedir a recerca aplicada en tecnologies diferencials