ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La indústria 4.0 protagonista de l'arrencada del curs 2018-2019

12/09/2018 11:45
Indústria 4.0

Setembre és el mes de tornar a l’escola, a la feina, a la rutina. Un nou curs que comença amb una assignatura destacada: la indústria 4.0. Una matèria troncal per a la transformació digital de tots els sectors industrials. Per obtenir-hi bona nota, aquest procés requereix alguna cosa més que noves pantalles i ordinadors. En aquest sentit, ACCIÓ ofereix les millors jornades, cursos i fires per copsar el seu impacte real, aprofitar-lo i començar amb bon peu el primer trimestre.

Una bona manera de fer-ho és amb el Curs indústria 4.0, 13 sessions per entendre el concepte i les eines que milloren la competitivitat de l’empresa a través d’experiències, casos reals i aplicacions concretes. Un dels reptes que planteja aquesta transformació és protegir els importants desenvolupaments i inversions empresarials que implica l’entrada de les TIC a la indústria. Un objectiu que es podrà aprendre en aquesta altra jornada de la mà d’experts en propietat industrial i intel·lectual.

A més, per saber com afectarà la transformació digital a la cadena de valor de cada sector, destaquen els diferents programes de transformació conduïts per Going Digital. Aquest format innovador, basat en l’experiència, conduirà les empreses participants cap a la mobilitat 4.0 o la impressió 3D perquè puguin visualitzar tot el potencial de la seva companyia.

Per si no n’hi hagués prou, aquest primer trimestre també viurem fires com l’IoT Solutions World Congress. ACCIÓ hi organitza un Brokerage Event que permetrà reunir-se amb organitzacions d’arreu del món per presentar productes, serveis i tecnologies. A més, s'hi podrà completar el networking amb l’Elevator Pitch Event.

Amb tots aquests deures fets, moltes més empreses podran completar el Mapa de la indústria 4.0, que ja n’identifica més de 300 a Catalunya. Grans empreses com CELSA Group o startups com Remote Eye evidencien una tendència global que va més enllà de la mida i un sector concret. Es tracta d’una assignatura on ningú hi queda exempt. Per saber-ne més, també es pot consultar la maduresa de la impressió 3D a Catalunya o l’ecosistema d’empreses dedicades a la ciberseguretat al nostre país.

El segon semestre de l'any reuneix una gran i diversa activitat per ajudar les empreses catalanes a transformar-se digitalment i implantar les noves solucions que reuneix el concepte d'indústria 4.0