ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Els millors continguts del 2017

27/12/2017 09:00
Skyline Barcelona

2017 ha estat un any ple d'experiències per fer créixer la competitivitat

Fer un resum de l’any l’última setmana de desembre no és gaire original. Però aquest no és un resum com els altres perquè no viu de la nostàlgia ni fa recordar el passat; sinó que il·lumina el futur amb idees i experiències per tenir un 2018 ple d’èxit i competitivitat

Mentre gaudim de les festes podem aprofitar per repassar els continguts més llegits de l'any...i tots aquells que vam deixar per a més endavant i que la voràgine del dia a dia va acabar aparcant. Una bona manera per començar és descobrir l'evolució de Dídac Lee. Un emprenedor que els anys i l'experiència han convertit en inversor i mentor de nous emprenedors. La seva trajectòria s'ha desenvolupat majoritàriament a Barcelona, una ciutat que competeix per situar-se entre els principals hubs de l'emprenedoria. A la segona edició del Be Connected. Join The Hub, JF Gauthier ens explicava com fer créixer l'ecosistema de la capital catalana.

Un ecosistema d'on han sortit projectes d'èxit com Veritas, un supermercat compromès a reduir el malbaratament d'aliments; però també d'altres com HolaLuz, capaços de posar llum al camí més desitjat per a qualsevol startup: el del creixement.

Per créixer, però, sempre fan falta els diners. I si parlem d'emprenedoria ho hem de fer de capital risc. Està despertant aquest sector a Europa? En el Fòrum d'Inversió 2017, Yoram Wijngaarde analitzava aquesta evolució. Més enllà del capital disponible, a més, els emprenedors també han de saber com afrontar la relació amb els inversors. Una tasca per la qual Jordi Romero, fundador de Factorial HR, compartia la seva experiència després de captar 25 milions de dòlars entre Barcelona i San Francisco.

Però si sense diners és difícil créixer, també complica més les coses la manca d'innovació. El Baròmetre de la Innovació d'enguany ens ha posat sobre la taula una realitat indiscutible: les empreses que innoven són les que més fàcilment aconsegueixen internacionalitzar-se. Una realitat que poden demostrar companyies com Nexiona, Smartive o Carinsa, protagonistes de l'última Jornada Connect-EU i a qui el finançament europeu de l'SME Instrument ha canviat la vida.

Ara bé, la internacionalització sempre ha de tenir un sentit. No tots els mercats són iguals i cal conèixer bé les característiques i oportunitats de cadascun. En aquest 2017, per exemple, hem començat a descobrir el potencial de l'acord de lliure comerç entre la Unió Europea i el Canadà, el CETA; i hem redescobert un gran mercat que torna a fer-se important: el de l'Iran.

Tots aquests són només alguns exemples del que ha donat de si el 2017. Experiències per aprendre'n, agafar forces i començar un 2018 il·lusionant connectats a ACCIÓ.

Tots aquests són només alguns exemples del que ha donat de si el 2017. Experiències per aprendre'n, agafar forces i començar un 2018 il·lusionant connectats a ACCIÓ