ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Fer negocis a Camerun

Un dels mercats més gran de l'Àfrica subsahariana

Oportunitats de negoci al Camerun i a l'Àfrica subsahariana

Energia i recursos

Camerun

Energia i recursos


Camerun rep finançament dels organismes multilaterals en el sector energia

El Camerun està gestionant un cartera de tres projectes del Banc Mundial per reformar la seva xarxa elèctrica i millorar l'accés a energia en zones rurals. Estan en marxa tres projectes de preses hidroelèctriques.

Desplegar més opcions de Camerun rep finançament dels organismes multilaterals en el sector energia

Hi ha oportunitats per a enginyeries catalanes especialitzades en el sector energia. L'estratègia consisteix a identificar partners locals ben posicionats en aquests projectes per crear sinergies i presentar propostes conjuntes. També crea una demanda per productes i materials elèctrics com per exemples cables especials.

Amagar més opcions de Camerun rep finançament dels organismes multilaterals en el sector energia
Química i plàstics

Camerun

Química i plàstics


Productes químics i plàstics: creixement de la quota de mercat europea

El Camerun té poca fabricació local de productes químics i plàstics i depèn en gran part de les importacions. Espanya és el cinquè proveïdor europeu de productes químics diversos darrere de França, Bèlgica, Països Baixos i Itàlia.

Desplegar més opcions de Productes químics i plàstics: creixement de la quota de mercat europea

Espanya va exportar al Camerun el 2022 per un valor de 3,2 milions d'USD en productes químics diversos. En productes plàstics, Espanya va exportar un valor de 8,6 milions d'USD el 2022. És el segon grup de productes més exportats a Camerun per part de Catalunya. Tot i ser un mercat sensible al preu, els importadors camerunesos busquen diversificar la seva cartera de productes cap a productes de més qualitat, i busquen solucions i recolzament tècnic. Hi ha oportunitats per a productes químics industrials, tractament d'aigua i fertilitzants, entre altres.

Amagar més opcions de Productes químics i plàstics: creixement de la quota de mercat europea
Alimentació

Camerun

Alimentació


Productes alimentaris i begudes per a una classe mitjana en creixement

L'oportunitat se centra en productes que no estiguin produïts localment (el Camerun té una indústria alimentària en creixement) i que tinguin una oferta de preu competitiva.

Desplegar més opcions de Productes alimentaris i begudes per a una classe mitjana en creixement

El nínxol de mercat existeix en el segment mig-alt del mercat en productes com per exemple: verdures congelades, productes làctics, begudes, vins i caves, preparats alimentaris. Les importacions de preparats alimentaris per exemple han crescut un 11 % el 2022. El canal d'entrada se centra en distribuïdors-importadors que estiguin posicionats en la distribució moderna. Exemples de supermercats al Camerun inclouen Carrefour, Super U, Bao Cash & Carry i Mahima. És necessari tenir un certificat de conformitat de productes per exportar al Camerun.

Amagar més opcions de Productes alimentaris i begudes per a una classe mitjana en creixement
Indústria farmacèutica

Ruanda

Indústria farmacèutica


Oportunitats per a fàrmacs genèrics

Ruanda és aplaudida per oferir un accés universal a l'assistència sanitària: més del 84 % de la població que té accés a una assegurança mèdica i a la salut pública. Aquesta oportunitat ha augmentat la demanda de fàrmacs.

Desplegar més opcions de Oportunitats per a fàrmacs genèrics

L'augment de la demanda de fàrmacs ofereix oportunitats: a la fabricació local, a inversors particulars privats o en col·laboració amb el Govern. Els plans per transformar el sector farmacèutic de baix rendiment, en comparació amb les mitjanes internacionals i regionals, són encoratjadors. Actualment, la producció local de fàrmacs és molt baixa. Tanmateix, noves entrades al mercat canviaran el panorama. Tot i que les importacions superen les exportacions amb escreix, una taxa de creixement anual composta del 14 %, fins al 2024, en l'exportació de medicaments traça el camí que ha de seguir el sector farmacèutic ruandès: És previsible que s’inverteixi en la fabricació de medicaments farmacèutics o en el subministrament d'equips de maquinària.

Amagar més opcions de Oportunitats per a fàrmacs genèrics

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci?