ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Bahames

El paradís caribeny per al turisme i les finances

Les 700 illes que formen les Bahames (de les quals només 24 estan habitades) són el tercer país més ric del continent americà en renda per càpita. El paradís del Carib basa gran part de la seva activitat econòmica en el turisme (60 % del PIB) i les finances, sectors que donen feina a la meitat de la població. El 80 % dels visitants provenen dels Estats Units.

Oportunitats de negoci a les Bahames i a l'Amèrica del Nord i Central

TIC i transformació digital

Bahames

TIC i transformació digital


Tecnologies mòbils per a serveis financers àgils

Els serveis financers deslocalitzats constitueixen el segon sector més important de l'economia de les Bahames, (17 % del PIB) després de l'activitat turística.

Desplegar més opcions de Tecnologies mòbils per a serveis financers àgils

Serveis i solucions informàtiques formen part de la transformació del sector financer local: la digitalització de procediments financers, la transmissió segura de dades (ciberseguretat), la tecnologia de cadena de blocs i plataformes àgils de pagament (en línia/comerç electrònic) obren oportunitats a les tecnologies financeres i empreses especialitzades en banca electrònica.

Amagar més opcions de Tecnologies mòbils per a serveis financers àgils
Vins, caves i begudes

Estats Units

Vins, caves i begudes


Entrada i consolidació a través de la promoció

Des de l’any 1996, el consum de vi als Estats Units ha augmentat més del 51%, de manera que aquest mercat s'ha convertit en el país líder en consum de vi (per davant de França i Itàlia), amb un consum de 33 milions d’hl anuals. P10

Desplegar més opcions de Entrada i consolidació a través de la promoció

Des de l'oficina d'ACCIÓ a Miami s'organitza el programa Catalan Wines USA que, des del 2010, ha donat suport a 76 cellers catalans en la seva entrada i/o consolidació als EUA. El 65% dels cellers que participen al Catalan Wines USA repeteixen en edicions següents. Gairebé la meitat dels cellers participants han tancat acords de distribució amb professionals nord-americans.

Amagar més opcions de Entrada i consolidació a través de la promoció
Economia circular

Costa Rica

Economia circular


Tecnologia i enginyeria per millorar l'accés a l'aigua i sanejament

Les necessitats en tractament de residus, aigua i sanejament han cobrat especial rellevància després de la situació de la covid-19 al país.

Desplegar més opcions de Tecnologia i enginyeria per millorar l'accés a l'aigua i sanejament

Si bé el país té un acompliment favorable en la cobertura d'aigua potable i sanejament bàsic, hi ha reptes associats amb la qualitat i la continuïtat de l'abastiment del servei en zones periurbanes, en clavegueram (que cobreixen només el 21,5 % de la població) i tractament d'aigües residuals. Això es torna un tema crític d'atenció immediata de govern, ja que la fiabilitat de l’ús de serveis d'aigua i sanejament —la demanda ha augmentat pel rentat de mans— és essencial per a la neteja i la higiene que combaten el contagi i la propagació de la covid-19 i a més són serveis crucials per reactivar el turisme.

Amagar més opcions de Tecnologia i enginyeria per millorar l'accés a l'aigua i sanejament
Logística, e-commerce i distribució

Mèxic

Logística, e-commerce i distribució


Venda online a Mèxic

Les vendes online a Mèxic, principalment de béns de consum, han crescut un 350% durant el 2020 i es preveu que aquesta xifra continuï augmentat.

Desplegar més opcions de Venda online a Mèxic

Marketplaces com Amazon, Mercado Libre o Linio dominen el mercat, però també existeixen altres alternatives que funcionen amb una segmentació de productes específics. Gairebé un 70% de la població té accés a Internet i, d'aquests, un 40% realitza compres en línia.

Amagar més opcions de Venda online a Mèxic

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Amèrica del Nord i Central: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial