• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Luxemburg

La força financera del petit Gran Ducat

El Gran Ducat de Luxemburg pot presumir de tenir el PIB per càpita més gran del món i una economia altament desenvolupada. Les comunicacions, la producció audiovisual, la investigació i el desenvolupament i tot allò relacionat amb els serveis i productes financers són sectors amb gran potencial de negoci.

Oportunitats de negoci a Luxemburg i a l'Europa occidental

Automoció i moto

Finlàndia

Automoció i moto


Tecnologia i disseny aplicats a la indústria automobilística

A Finlàndia es produeixen vehicles de passatges i camions pesats, a més d'haver-hi diverses companyies petites que fabriquen autobusos, taxis, remolcs i vehicles especials.

Encara que el país nòrdic no és precisament famós per les seves marques d'automòbils, la digitalització dins de la indústria automobilística ha obert un camp completament nou per a les empreses finlandeses, que dominen la tecnologia i el disseny. D'altra banda, després de la reducció de l'impost sobre automòbils a Finlàndia el 2003, les importacions d'automòbils usats han augmentat significativament

TIC i transformació digital

França

TIC i transformació digital


Solucions en insurtech i fintech

El 2018, es preveu que a França el sector financer i de les assegurances experimenti grans canvis i evolucions gràcies a la inversió massiva en empreses del sector fintech i Insurtech.

El sector financer pesa al voltant d'un 4% del PIB total de França. No obstant això, tant el sector de les finances com el de les assegurances mostren cert retard en la seva evolució numèrica respecte a altres sectors que han gaudit d'una digitalització ràpida. El pla del govern per promoure la digitalització a França afavoreix per aquestes raons la inversió en empreses de fintech, paytech o insurtech. En els últims anys, han arribat a comptar més de 750 empreses d'aquest tipus, de les quals més del 30% han estat creades en els dos últims anys. Les inversions en startups d'aquests sectors han aconseguit ja més de 220 milions d'euros.

Infraestructures i construcció

França

Infraestructures i construcció


Materials de construcció innovadors

L'any 2017 ha marcat el retorn del creixement del sector de la construcció amb el llançament de nous programes de construcció d'habitatges.

Els constructors francesos busquen principalment materials de construcció innovadors per als seus projectes. Noves legislacions tèrmiques i mediambientals també generen oportunitats per a empreses amb solucions sostenibles per a la construcció, com ara la nova llei sobre la biodiversitat que ha entrat en vigor l'1 de març de 2017 que, entre altres mesures, imposa a les constructores de centres comercials l'obligació d'incloure sostres vegetalitzats o equipats de panells solars, sistemes d'infiltració de l'aigua de pluja als pàrquings, etc.

Indústria 4.0

Alemanya

Indústria 4.0

TIC i transformació digital


Programari i solucions digitals per al sector industrial

Els mercats d'Alemanya, Àustria i Suïssa són la seu d'alguns dels principals fabricants de PLC i maquinària industrial.

Destaquen les seves enginyeries i les empreses integradores, que són líders a Europa. Les empreses catalanes proveïdores de solucions de programari, especialment basades en Cloud i software as a service, que siguin innovadores i flexibles trobaran oportunitats interessants en aquest mercat.

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci?