ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La Xina regula la venda de bombones de gas al país

Alertes de comerç internacional

La Xina obliga als fabricants estrangers de bombones de gas a adquirir un codi d'identificació amb l’objectiu de millorar els mecanismes de control de risc i reforçar la seguretat d’aquests productes.

Alerta de comerç internacional

Alerta de comerç internacional

Els fabricants estrangers de bombones de gas que vulguin vendre els seus productes a la Xina han de sol·licitar un codi d’identificació de 3 dígits. Tot plegat és amb la voluntat d’accelerar un sistema de traçabilitat sobre la qualitat i la seguretat per part de l'Administració Estatal de Regulació del Mercat (SAMR) de la Xina.

Aquesta mesura de cobertura dels fabricants, tant de dins com de fora de la Xina, pretén promoure eficaçment la informatització i traçabilitat dels cilindres de gas a la Xina, millorant els mecanismes de control de risc i reforçant la seguretat d’aquests productes. La data d'aplicació és a partir del mes de febrer de 2023.

Quins són els antecedents del nou requisit?

Segons estadístiques publicades per l’Special Equipment Safety Administration Bureau (SESA), el nombre de cilindres de gas registrats per utilitzar-se a la Xina va arribar a 202 milions a finals del 2021; més concretament:

  • Només a Pequín, es van registrar 3,2 milions de bombones de gas en ús.
  • Hi ha 44 unitats de fabricació de cilindres de gas.
  • 19 fabricants estrangers van obtenir la llicència de fabricació en aquest període.

Es tracta d’un volum rellevant de bombones i, a més, són de diferent tipologia. Així doncs, s’ha considerat adient establir un sistema de traçabilitat per evitar riscos en termes de seguretat.

Cal subratllar que els fabricants nacionals ja estaven subjectes a l’obtenció d’aquest codi d’identificació; per tant, es tracta d’una extensió de la legislació cap als fabricants estrangers.

On s’emmarca aquesta nova mesura?

L’obligatorietat d’obtenir aquest codi forma part de les mesures incloses a la Regulation on Safety Technology for Gas Cylinder (TSG 23-2021), que estableix el següent:

  • El segell de fabricació del cilindre o la informació d’identificació ha d’incloure el codi de la unitat de fabricació d’aquest cilindre. Addicionalment, aquest codi digital s’ha de presentar a l’organisme que ha d'aprovar la llicència.
  • La unitat de fabricació ha de registrar i validar el codi d’identificació, és a dir, el codi de 3 dígits (requeriments de les directrius de la SAMR [2019] núm. 69 i de les directrius del TSG 23-2021).
  • Els requisits que han de complir els fabricants estrangers són els mateixos que els fabricants nacionals xinesos.

Qui és l’autoritat competent?

L’autoritat competent per aplicar aquest codi és l'Special Equipment Licensing Office (SELO), que pertany a l'Administració Estatal de Regulació del Mercat (SAMR) de la Xina.

Com es realitza la sol·licitud?

Els fabricants estrangers hauran de presentar una sol·licitud addicional a l’Special Equipment Licensing Office (SELO), a banda de la sol·licitud corresponent a la llicència de fabricació.

El codi de 3 dígits assignat s’haurà de presentar a l’equip responsable quan es realitzi l’auditoria a la fàbrica, ja sigui de forma remota o presencial.

Pel que fa als fabricants nacionals, el codi s’ha de sol·licitar durant les sol·licituds o renovacions de llicències i, una vegada obtingut, mostrar-lo de forma visible en el producte final, és a dir, a la bombona de gas.

Enllaços d’interès

Vols resoldre dubtes o problemàtiques concretes de les teves operacions a l'exterior? Ja pots contactar amb l’Oficina de barreres a la internacionalització, et resoldrem les teves consultes en menys de 48 hores.

Nota: Totes les dades tenen finalitat informativa. L'empresa és manté com l'única responsable per l'ús de la informació i els resultats de la mateixa. És obligació de l'empresa verificar la informació abans d'utilitzar-la. ACCIÓ no es fa responsable de cap dany causat per l’ús de la informació.

Serveis relacionats

Oficina tècnica de barreres a la internacionalització

Cap obstacle podrà aturar el teu negoci internacional

Pàgines relacionades