ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Variacions en els preus del transport terrestre

Alertes de comerç internacional

El transport estatal de mercaderies per carretera arriba a l’equador de 2021 amb els preus a la baixa, mentre que l’europeu creix.

Alerta de comerç internacional

Alerta de comerç internacional

L’Índex de Preus de Transport per Carretera de l’MITMA indica que els preus en l'àmbit estatal tendeixen a la baixa durant el primer semestre del 2021, encara que amb comportaments dispars en funció de la distància recorreguda: 

  • Decreixement anual en el primer trimestre d’un -0,27 % (2020-2021)
  • Creixement biennal en el primer trimestre d’un +0,69 (2019-2021).
  • Decreixement respecte a l’últim trimestre de l’any anterior d’un -1,02 % (4T del 2020- 1T del 2021)
  • Decreixement respecte a l’últim trimestre de dos anys anteriors d’un -2,16 (4T del 2019-1T 2021).

En quant a la informació a l’àmbit europeu, es manté la tònica registrada durant els últims mesos. S'accelera l’augment dels preus de transport amb una nova empenta mensual i es col·loquen per sobre dels registres de fa un any. També s’observa una capacitat de flota cada vegada més constreta, per sota de la dada de fa un any segons podem les dades de Cadena de Suministro.

En aquest marc, un dels principals components del cost del transport, el preu del combustible dièsel, presenta un nou increment mensual en el cinquè mes de l'exercici.

Pel que fa al transport terrestre a l’entorn global, les empreses mundials de transport per carretera van preveure al juny del 2020 una disminució mitjana del 18% en la facturació el 2020, per un total de 620 bilions de dòlars, segons la International Road Transport Union (IRU). Aquesta xifra encara va augmentar més, arribant als 679 bilions de dòlars segons l’estudi COVID-19 Impact on the Road Transport Industry que la mateixa organització va presentar al novembre del mateix any.

 

Punts a destacar de la situació actual del transport terrestre

  • Viatges en buit
  • Pla de recuperació Covid-19 proposat per l’IRU
  • 44 tones de Massa Màxima Autoritzada (MMA) i una altura de 4,5 metres

 

Enllaços d’interès

 

Consulta tota l’Alerta de comerç internacional sobre les variacions dels preus del transport terrestre.

 

Nota: Totes les dades tenen finalitat informativa. L'empresa és manté com l'única responsable per l'ús de la informació i els resultats de la mateixa. És obligació de l'empresa verificar la informació abans d'utilitzar-la. ACCIÓ no es fa responsable de cap dany causat per l’ús de la informació.

Serveis relacionats

Oficina tècnica de barreres a la internacionalització

Cap obstacle podrà aturar el teu negoci internacional