ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

L'alimentació del futur

Articles i altres publicacions

Aquest article reflexiona sobre com serà l'alimentació del futur, els tipus d'aliments, les dietes, etc. Ho fa tenint en compte els canvis que ja pateix el sector agroalimentari, tant pel que fa als productes gurmet com al menjar diari. Identifica diferents oportunitats per a les empreses catalanes.

10/12/2007
L'alimentació del futur

L'alimentació del futur

Perfila les principals tendències globals que afectaran als aliments del futur. L’augment de la població farà créixer el consum de carn (i el de cereals per alimentar al bestiar) i de cereals, principalment en els països de desenvolupament.

El rendiment de les collites minvarà per l’escalfament global i part dels conreus es dedicaran a produir biocombustibles.

Afirma que aquests sectors faran pujar considerablement el preu dels aliments. A més, les consumidors donen cada vegada més importància a la salut i prefereixen productes més saludables, i continua creixent la seguretat alimentària.

Totes aquestes tendències, afegeix, estan relacionades amb la recerca i el desenvolupament d’aliments i ja s’estan signant acords de cooperació. Assegura que els aliments de futur es desenvoluparan en els països desenvolupats i això genera noves oportunitats de negoci per a les empreses catalanes.

Això farà canviar els hàbits alimentaris dels consumidors i crearà noves oportunitats de negoci. Es desenvoluparan etiquetes de radio-control a les vaques per detectar malalties, es dissenyaran bosses de plàstic que canviaran de color si hi ha certs bacteris, etc.

Descarrega't el material

Serveis relacionats

Pàgines relacionades