ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
 • Comparteix a Linkedin
 • Imprimeix

La maquinària agrícola a Polònia, oportunitat de negoci

Articles i altres publicacions

L'agricultura a Polònia representa el 3,3% del PIB polonès i empra un total del 13% del total de la població ocupada i, d'altra banda, el 47,4% del total del seu sòl és sòl agrícola. En els últims anys hi ha hagut un creixement en el nombre de finques agrícoles de grans dimensions (+ 50 hectàrees).

La maquinària agrícola a Polònia

País i sector

Polònia és amb 38.120.000 de persones i 312,7 km2 el 6è país de la UE en població i extensió. És la 6a major economia de la UE i està entre les 20 més potents del món, amb un creixement del PIB superior a la mitjana europea, amb un 1,7% el 2013.

Pel que fa a Catalunya, és la Comunitat Autònoma que més exporta a Polònia.

L'agricultura representa el 3,3% del PIB polonès i empra un total del 13% del total de la població ocupada i, d’altra banda, el 47,4% del total del seu sòl és sòl agrícola. En els últims anys hi ha hagut un creixement en el nombre de finques agrícoles de grans dimensions (+ 50 hectàrees).

El sector agrícola polonès presenta les característiques següents: atomització (molts compradors i molts venedors de poders adquisitius dispars), menor mecanització que a l'Europa Occidental i hi ha una nova generació d'agricultors. Ens trobem amb un mercat amb molt de potencial enfocat cada vegada més a la qualitat, a causa del poder adquisitiu creixent de la societat polonesa.

Oportunitat

Hi ha una necessitat de renovació del parc de maquinària agrícola.

La majoria dels agricultors disposa de maquinària antiga o en mal estat tècnic, la qual cosa dificulta el manteniment de la productivitat i la competitivitat (mercat domèstic i exportació). Les dades demostren que un 15% dels agricultors inverteixen de forma constant en maquinaria nova. A més, els incentius per la seva compra (de fins al 50% del preu total) i els fons europeus 2014-2020 sens dubte significaran una empenta en aquesta partida.

Hi ha oportunitats per a empreses catalanes en els següents productes:

 • Recol·lectores
 • Empacadores
 • Tractors
 • Polvoritzadors
 • Manipuladors telescòpics
 • Carregadores
 • Trituradores
 • Bombes per polvoritzadors
 • Peces per a maquinària agrícola compatibles amb la maquinària que es comercialitza actualment a Polònia i tot tipus de maquinària per a l'ús en terrenys muntanyosos, entre d'altres

Les regions on més maquinària es compra són: Mazowieckie (Varsòvia), Wielkopolskie (Poznan) i Łódzkie (Lodz).

La competència en el sector és majoritàriament italiana, alemanya i polonesa.

Més informació:

Per a més informació sobre aquesta oportunitat de negoci, la consultora especialitzada en el mercat polonès és la Sra. Leyre Alfonso.