ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Mapa d'oportunitats a l'Àsia emergent: Xina

Articles i altres publicacions

Aquest estudi analitza diversos sectors de l'economia xinesa que ofereixen oportunitats d'inversió i exportació per a les empreses catalanes, com el biotecnològic o el químic.

Ofereix anàlisis quantitatives i qualitatives sobre el sector biotecnològic, de química, de la construcció i les infraestructures i dels components d'automoció, així com els sectors relacionats amb les TIC, el medi ambient i les energies renovables, entre d'altres.

mapa-oportunitats

Dibuixa la situació de diferents sectors de l’economia xinesa que poden resultar atractius per a les empreses catalanes. Ofereix informació sobre les exportacions catalanes a la Xina i les importacions des d’aquest país. Identifica productes que Catalunya exporta de manera rellevant i d’altres que no.

Ofereix dades sobre les inversions estrangeres directes catalanes a la Xina. Destaca, tant pel que fa al valor de les inversions com pel pes en l’economia xinesa, les IED en fabricació de productes metàl·lics excepte maquinària, fabricació d’altres productes minerals no metàl·lics (com aparells sanitaris ceràmics), en construcció d'edificis, etc.

Destaca, per exemple, les exportacions catalanes en oli d'oliva, vi, coure i manufactures, pells i cuirs, paper i cartró per reciclar, motors elèctrics, etc.

En aquesta anàlisi tambè s'inclouen els casos empresarials de dues empreses catalanes que han trobat oportunitats de negoci en el mercat xinès:

  • Metalcam: empresa que desenvolupa solucions de programari per a la indústrica mecànica
  • Vesquevinc (VQV): empresa dedicada al sector turístics, de lleure i de negocis