ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitat de negoci en el sector gurmet als Estats Units

Articles i altres publicacions

El sector gurmet als Estats Units compta actualment amb uns 138 milions de consumidors que tenen com a referència els productes europeus, obrint les portes del mercat nord americà a les empreses catalanes dedicades a aquest ram de l'alimentació.

Les costes oest i nord-est és on hi ha més renda per càpita i més preocupació per l'alimentació, amb més disposició a tastar receptes i productes nous.

Alimentació gurmet

El sector minorista és el principal canal de distribució, amb un 80% de les vendes. Els nord-americans es decanten per comprar els productes gourmet principalment a través de supermercats i botigues especialitzades, tot i que també els podem trobar-ne a botigues de productes naturals, de regals, etc. En els últims anys, els supermercats s’han convertit en el principal canal de distribució d’aquests productes, suposant un 75% del total de les vendes de productes gourmet. Tot i això, la quota de mercat s’està reduint en favor de les botigues més petites, com les de productes naturals.

Els EUA realitzen una forta protecció del mercat en aquesta àrea de l’alimentació. Es realitzen molts controls sanitaris i s’estableixen uns alts requisits de seguretat per poder exportar el producte. Això fa que l’entrada sigui complicada i requereixi temps i un gran esforç econòmic. Cada producte té peculiaritats diferents i diverses barreres d’entrada. Tot i això, hi ha hagut un gran increment de l’interès del consumidor nord americà en l’alimentació gourmet, fet que ha obert moltes portes a Europa en general al mercat dels EUA.