Articles i altres publicacions
Identifica els quatre sectors més atractius per a les empreses catalanes que vulguin desembarcar a Romania: l'agroalimentari, el mediambiental, el farmacèutic, el de la construcció i les infraestructures. Tots ells presenten bones perspectives de creixement tant a curt com a mitjà termini, en part, gràcies a factors demogràfics, econòmics i tecnològics, així com per l'entrada d'aquest país a la Unió Europea.
- ROMANIA
- ALIMENTACIÓ
- ENERGIA I RECURSOS
- CONSTRUCCIÓ SOSTENIBLE I INFRAESTRUCTURES
- INDÚSTRIA FARMACÈUTICA
Sectors més atractius per a les empreses catalanes a Romania
El sector agroalimentari de Romania presenta perspectives molt favorables de desenvolupament. Els productes amb més oportunitats de negoci són sobretot les begudes (vi, cerveses, espirituosos i begudes no alcohòliques), els lactis, els carnis (sobretot de porcí i boví), i confiteria, fleca i pastisseria industrial.
Els sectors de l’aigua i els residus presenten expectatives moderades de creixement a curt i mitjà termini. El Govern romanès vol assolir els estàndars comunitaris en qüestions mediambientals. Per aconseguir aquest objectiu seran necessàries importants inversions en els propers anys. El sector privat (sobretot les indústries) també afavoriran el desenvolupament del sector mediambiental.
Assegura que el sector farmacèutic romanès presenta unes perspectives molt favorables a curt i mitjà termini, especialment pel que fa als genèrics i OTC. És un dels països de l’Europa de l’Est amb una major conscienciació sobre la importància de la salut i l’envelliment de la població, els canvis d’estil de vida i l’escassetat de productors fan molt atractiu aquest mercat.
El sector de la construcció continuarà creixent a curt i mitjà termini, fet que afavorirà els sectors de materials i equipaments per a la construcció. Creu que les infraestructures i la construcció residencial (en fase d’expansió per l’augment del poder adquisitiu i l’expansió del crèdit hipotecari) lideraran el desenvolupament del sector en el futur.
El document també ofereix dades generals sobre Romania (superfície, població, moneda, idioma, etc.), macroeconòmiques (PIB, renda per càpita, inflació, atur, etc.) i polítiques (forma d’estat, ahesió a la UE), així com altra informació d’interès relacionada amb les importacions-exportacions i l’entorn per fer negocis (facilitat, tramitació de llicències, compliment de contractes, etc.).